ŠALA U ARGENTINCA

Sergio Agüero otkrio: 'Ne sanjam biti poput Messija, on sanja biti poput mene'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2014. 21:48

Nadam se da jednom mogu postati najbolji nogometaš svijeta – izjavio je Sergio Agüero, napadač Manchester Cityja i argentinske reprezentacije.

U jednom ranijem intervjuu je Agüero priznao kako mu je želja dosegnuti razinu svog sunarodnjaka Lionela Messija, četverostrukog osvajača Zlatne lopte.

- Čekajte malo. Ja ne sanjam biti poput Messija, njegov je san biti poput mene – okrenuo je Agüero na šalu.

Ne skriva velike ambicije svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, na kojem će Argentina u skupini igrati protiv Nigerije, Irana i Bosne i Hercegovine.

- Svjetsko prvenstvo je uvijek teško natjecanje. Naravno da se nadam trijumfu Argentine. Vjerujem da možemo osvojiti to natjecanje. Španjolska, Brazil i Njemačka su također vrlo jake reprezentacije. Ma, sve su reprezentacije tamo jake. Jednostavno, treba dobivati utakmice. Naša skupina nije jednostavna. Na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice – veli Cityjev napadač.

Dodaje da ga neće uhvatiti panika ako se u prvim nastupima ne upiše u strijelce.

- Ukoliko ne zabijem niti jedan gol u natjecanju po skupinama, i dalje ću vjerovati da mogu zabijati u nokaut-fazi, jer mi se to već dogodilo, i to na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bio sam u početnoj postavi u ogledima u skupini i nisam zabio nijedan gol. Nisam zabio ni u četvrtfinalu, no, izbornik je i dalje vjerovao u mene. U polufinalu sam zabio dva gola, i to protiv Brazila! Zbog toga ću tijekom cijelog turnira vjerovati u sebe, kako god se turnir razvijao – zaključio je Agüero.

Linker
23. rujan 2024 09:23