GAUČOSI OPTIMISTIČNI

Dream team iz Argentine: Messi, Aguero, Di Maria i Higuain mogu uništiti svakoga!

Obrane Bosne i Hercegovine, Irana i Nigerije bit će na velikim mukama kako bi pohvatale sve te 'zvijeri' od igrača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. lipanj 2014. 19:53

Argentina je dosad osvojila dva naslova prvaka svijeta. Mario Kempes ugradio je svojih šest pogodaka u prvu titulu 1978. godine, dok je 1986. Gaučose do svjetskog vrha vodio sjajnu Diego Maradona. Može li akutalna argentinska reprezentacija predvođena Lionelom Messijem ponoviti te velike pothvate i osvojiti naslov nakon dugih 28 godina? Argentinci su uvjereni da to nije nemoguće, a poseban gušt bio bi im podići pehar na tlu najvećeg južnoameričkog suparnika - Brazila.

Razloge za optimizam tamošnji navijači i medijski komentatori pronalaze, naravno, u napadu, koji je Argentince dvaput već odveo do trona. I danas su najjači upravo u napadu, tu su svjetske megazvijezde Lionel Messi i Sergio Agüero, a uz njih i Gonzalo Higuain te Ezequiel Lavezzi. Činjenica da u kvoti od 23 igrača nije bilo mjesta za jednog Carlosa Teveza dovoljno govori sama za sebe. Ne treba zaboraviti još jednu važnu figuru u planovima izbornika Alejandra Sabelle, a to je Angel di Maria koji svojim prodorima iz drugog plana može napraviti veliki nered u svakoj suparničkoj obrani.

Bilo je ranijih godina dosta kritika upućenih Lionelu Messiju jer u nacionalnom dresu nije pokazivao igre i entuzijazam kakvi su ga krasili u Barceloni, ali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu bio je među najboljim Gaučosima sa 10 pogodaka, koliko ih je postigao i Higuain. Barcelonina zvijezda priznala je da su ga te kritike zaboljele.

- Govorili su da ne pokazujem želju za igranjem za reprezentaciju, da nisam pjevao himnu, da nemam osjećaja za nacionalni dres. Boli me što je to dolazilo iz moje zemlje i što su me mnogi nekorektno napadali. Argentina je moja zemlja, moja obitelj, moj način izražavanja. Bilo je neformalnih kontakata iz Španjolskog nogometnog saveza da zaigram za njihovu reprezentaciju, ali uvijek sam govorio da želim igrati samo za Argentinu jer volim svoju domovinu i osjećam samo njene boje - rekao je Messi.

Skupina F Mundiala je baš po mjeri za zagrijavanje Argentinaca. Obrane Bosne i Hercegovine, Irana i Nigerije bit će na velikim mukama kako bi pohvatale sve te 'zvijeri' od igrača. Međutim, i Argentina, kao uostalom i svaka druga momčad, ima i nekih svojih slabijih točaka. To je prije svega obrana, koja ne djeluje uvjerljivo, a potencijalna slabost je i pozicija vratara, jedinicu drži Sergio Romero koji je u Monacu bio pričuva našem Subašiću.

Niti sredina terena, barem po imenima, ne ulijeva previše povjerenja, stoga je iznenađenje što je s popisa za Svjetsko prvenstvo otpao Ever Banega, veznjak kojeg je Valencia ovog proljeća posudila Newell's Old Boysima.

Linker
23. rujan 2024 11:23