Alexis Reau / SIPA / CROPIX
BLANC PREUZEO PSG

SADA JE I SLUŽBENO Modrić dobio trenera: Ancelotti postao novi strateg Reala!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2013. 15:33

Kako se već duže vremena i najavljivalo danas je postalo i službeno, talijanski strateg, Carlo Ancelotti postao je novi trener Real Madrida. Ancelotti koji je na klupi Reala zamijenio Josea Mourinha, s Madriđanima bi u srijedu trebao potpisati trogodišnji ugovor kada će također biti predstavljen na stadionu Santiago Bernabeu.

Tijekom trenerske karijere Ancelotti je vodio Reggianu, Parmu, Juventus, AC Milan, Chelsea i Paris Saint-Germain. Sa Milanom je dva puta osvojio Ligu prvaka (2003, 2007), te talijansko prvenstvo 2004., sa Chelseajem je bio prvak Engleske 2010., dok je sa Paris Saint-Germainom u nedavno završenoj sezoni osvojio naslov prvaka Francuske.

Laurent Blanc na klupi PSG-a

Francuski prvak PSG okončao je tjedna nagađanja o nasljedniku Carla Ancelottija objavivši u utorak da je njegov novi trener bivši francuski izbornik Laurent Blanc i to sljedeće dvije godine.

Blanc (47) koji je prestao obnašati izborničku dužnost nakon što je Francuska eliminirana u četvrtfinalu Eura 2012. prije toga je trenirao

Girondins Bordeaux i odveo ga do naslova prvaka 2009.

"Paris St Germain radosno objavljuje da je iduće dvije godine njegov novi trener Laurent Blanc", kaže se u priopćenju PSG-a.

Blanc, koji je igrao za Montpellier, Marseille i Manchester United, bio je član reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1998., ali nije bio prvi izbor PSG-a, ako je vjerovati napisima medija.

Prema pisanju francuskih medija, PSG je pregovarao sa Robertom Mancinijem, Fabiom Capellom, Andreom Villas-Boasom, Frankom Rijkaardom, Manuelom Pellegrinijem, Rafom Benitezom, Michaelom Laudrupom i Guusom Hiddinkom. (hina)

Linker
22. rujan 2024 07:29