'BOLJI SMO OD BELGIJE'

MODRIĆ ZA SN 'Sretan sam što je stigao Ancelotti, a Mourinhu želim sve najbolje!'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. lipanj 2013. 16:00

Sudeći po fotografijama, jedva ste dočekali da se bacite u more i prepustite čarima ljetnog odmora?

- Definitivno je da sam jedva dočekao odmor s obitelji, s odmakom od nogometa i obveza.

Danas ste sazrio čovjek, otac dvoje djece, stožerni reprezentativac i važna karika velikog Reala, pa taj “bauk” djeluje...

- Ha, ha, podsjećam se na vrijeme kad smo kao klinci uživali skakati na taj način. Zovemo ga tako, ali skok nije bauk. Instagram? Lani na Euru više igrača koristilo se time, svidjelo mi se i to je jedina zanimacija te vrste koju koristim.

S iskustvom jedne godine, koja je najveća prednost biti dio Realove momčadi?

- Igrati s ponajboljim igračima svijeta! To je sigurno najveća dobrobit za svakog igrača. Jednostavno to osjetite po tome što jedva čekate svaki trening, što guštate u svakoj utakmici ma kako teška i komplicirana bila.

Činjenica je da je najzaslužniji Jose Mourinho , kako za vaš dolazak tako i za etabliranje u Realu. No, Mourinho više ne stoluje u Valdedebasu.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast surađivati s tim fantastičnim trenerom. Na stranu rezultatski neuspješna nam sezona, uvjerio sam se sada i sam da je Jose Mourinho trener kod kojeg svi igrači, pa i oni najveći, napreduju. Želim mu doista sve najbolje u daljnjoj karijeri.

Jeste li spremni za nogometni dril Carla Ancelottija?

- Veselim se toj suradnji. Ancelotti je veliki trener, što nije moja subjektivna procjena, nego to pokazuju rezultati. Gdje god je radio bio uspješan te sam uvjerenja da će takav trofejni ritam nastaviti i s nama.

Javno je govorio o tome koliko vas cijeni, htio vas je dovesti u PSG prošlog ljeta?

- Što je bilo, što je rečeno, to je prošlost. Ugodno je kad te trener cijeni, ali svjestan sam da mi slijedi novo dokazivanje, u kojem će moj status ovisiti o onome što pokažem na terenu. Najvažnije mi je da dobijem priliku i osjetim trenerovo povjerenje, siguran sam da ću ga opravdati.

Eto, nakon Realovih fronti, što će biti s onima hrvatske reprezentacije? Pogotovo nakon debakla sa Škotima?

- Hm, hm... Nije nam se to smjelo dogoditi! To je ogromno razočaranje koji smo jednostavno morali izbjeći, jer imali smo fenomenalnu poziciju u skupini. Kompromitirali smo prilike za prvo mjesto i više ne ovisimo o sebi. Iako...

Iako, što? Mislite da je realno da će Hrvatska dobiti sve tri utakmice do kraja, uključujući jaku Belgiju, i to s tri gola razlike, ili da će Belgijanci kiksati protiv Škota ili Walesa?

- Zašto oni ne bi kiksali kao što smo mi?!

Recimo zato što im sada dodatne raste samopouzdanje, mogu i izgubiti u Zagrebu a da opet budu prvi, Brazil im je na dohvat ruke?

- Sve to stoji, ali je točno i to da u tri kola može biti svega. Zato mi moramo vjerovati da još možemo biti prvi i tako se ponašati, koncentrirajući se na svaku slijedeću utakmicu. I dalje sam uvjeren da Belgija nije bolja od nas, bez obzira što imaju niz izvanrednih individualca. No, ako smo mi pravi, na 100%, onda je Hrvatska bolja momčad. Do kraja natjecanja u skupini moramo učiniti svoj dio posla, dobiti sve tri utakmice i na kraju ćemo vidjeti što to znači...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:32