LIGA PRVAKA

REAL M. - LIVERPOOL 1:0 Benzema srušio Rodgersove rezerve, Modriću 90 minuta

Juventusu treba pobjeda nad Olympiacosom, po mogućnosti s dva pogotka razlike, s obzirom na 0-1 u Pireju
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 04. studeni 2014. 12:40

Šareni sastav Liverpoola je spriječio Cristiana Ronalda da se na vječnoj ljestvici strijelaca Lige prvaka izjednači s Raulom, ali nije mogao izbjeći poraz. Jedan pogodak, onaj Benzemin iz 27. minute, bio je dovoljan za Realovu dvanaestu uzastopnu pobjedu i čekiranje karte za nokaut-fazu natjecanja.

“Nema razloga da naši navijači ovakvu momčad shvate kao provokaciju ili predaju. Govorimo o reprezentativcima, o igračima koji su nedavno okrenuli kup-utakmicu protiv Swanseaja”, ne baš uvjerljivo Brendan Rodgers je uoči utakmice branio odluku da Realu suprotstavi sparing-partnera umjesto svoje najbolje momčadi. Na klupi je, naime, ostavio kapetana Gerrarda, Sterlinga, Hendersona, Coutinha i Balotellija. U protokolu nije bilo ozlijeđenog Sturridgea niti hrvatskog reprezentativca Lovrena.

Nakon lekcije na Anfieldu otprije dva tjedna menadžer “redsa” očito je procijenio da mu je pametnije štedjeti snagu za sljedeći vikend i premierligaški okršaj sa Chelseajem. Objektivno, imao je razloga kalkulirati protiv suparnika koji je do sinoćnje utakmice nanizao jedanaest uzastopnih pobjeda i na tom putu postigao čak 46 golova…



Karim Benzema Goal Real Madrid 1 - 0 Liverpool... by tuanhtran

Rodgersova krnja momčad na poluvrijeme je otišla s vrlo podnošljivim minusom, pogotovo kada priču zaokružite podatkom da je Carlo Ancelotti na teren poslao idealnu momčad. Bilo je samo 1-0 za Real Madrid, premda je odnos udaraca nakon prvih tridesetak minuta (9-0) plastično svjedočio o “viktoriji” pred Mignoletovim golom. Liverpoolov vratar bio je zaposlen i raspoložen od početka utakmice. Zaustavio je težak udarac Jamesa Rodrigueza s vrha kaznenog prostora, a ubrzo zatim našao se i na ultimativnom iskušenju kada je Ronaldo tukao iz neposredne blizine, a belgijski vratar mačjim refleksom spriječio gol i krunidbu vlasnika Zlatne lopte na prijestolje strijelaca u Ligi prvaka. Raul Gonzalez još uvijek je bolji za jedan pogodak (71-70).

U 27. minuti Mignolet je ipak bio prisiljen na kapitulaciju. Isco je na lijevoj strani elegantnim dodavanjem oslobodio natrčalog Marcela, a ovaj bez oklijevanja poslao loptu na suprotnu vratnicu. Na pravom je mjestu izronio Karim Benzema, efektno uklizao i zakucao loptu pod gredu.

Pred kraj poluvremena u opsadu kaznenog prostora “redsa” uključio se i dotad diskretni Luka Modrić. Suptilnom asistencijom prebacio je suparničke stopere i isporučio loptu točno u krilo Ronaldu, ali ona je odskočila i skliznula mu s kopačke u trenutku kada se mat činio neizbježnim. Kada nije išlo iz igre, CR7 je iz slobodnih udaraca tražio put do knjige rekorda. Jednom je pogodio živi zid, drugi put je s gotovo trideset metara natjerao Mignoleta na pomalo panično boksanje lopte.

Liverpool se početkom drugog dijela na trenutak izvukao iz čahure u kojoj je proveo 45 minuta. Serijom kratkih dodavanja stigli su gosti nadomak šesnaesterca, Lallana se čak ušuljao u njega i solidno tukao iskosa, ali lopta nije ugrozila mrežu Ikera Casillasa. Realov vratar od sinoć je sa 144 “kapice” apsolutni rekorder Lige prvaka u kategoriji nastupa.

Do kraja utakmice vidjeli smo nastavak neuspješne Ronaldove jurnjave prema 71. pogotku te Rodgersov pokušaj da uvođenjem Gerrarda, Sterlinga i Coutinha promijeni ritam utakmice i eventualno iščupa bod u posljednjih petnaestak minuta. Real je, međutim, bez problema iskontrolirao utakmicu do kraja.

REAL MADRID - LIVERPOOL 1:0 (Benzema 27')

REAL MADRID: Casillas, Varane, Ramos, Marcelo, Arbeloa, Kroos, Modrić, Isco, Rodríguez, Ronaldo, Benzema

LIVERPOOL: Mignolet, Touré, Moreno, Škrtel, Manquillo, Lallana, Lucas, Can, Allen, Marković, Borini

KRAJ UTAKMICE

85. minuta - Bale je pucao iz slobodnog udarca na rubu kaznenog prosotra, ali Mignolet paradom odbija daleko od vratiju

71. minuta - Marcelo je dao povratnu loptu na desetak metara od gola, a Bale je zatim zatresao vratnicu

69. minuta - Slična situacija kao i kod pogotka. Marcelo šalje oštru prizemnu loptu na drugu stativu, ali Benzema je ovoga puta neprecizan

68. minuta - Ronaldo je povaljao obranu Redsa, pucao, ali lopta je završila u bloku

61. minuta - Borini je pucao s dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali lopta je prošla pored vratnice

57. minuta - Lallana se odlično oslobodio svog čuvara, pucao iz okreta, ali lopta je otišla pored gola

49. minuta - Ronaldo je opalio s ruba šenaesterca, ali Mignolet ponovno brani

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44. minuta - Isco je zapucao s dvadesetak metara, ali lopta je otišla visoko iznad gola

35. minuta - Ronaldo je opalio iz slobodnog udarca s tridesetak metara, ali Mignolet brani

GOOL 27. minuta - Marcelo je uputio uštar prizemni centaršut, a Benzema je zatvorio drugu stativu i poslao loptu iza leđa Mignoleta

18. minuta - Ronaldo se zabio u kazneni prostor, pucao iskosa s desetak metara, ali Mignolet je ponovno siguran

10. minuta - Šrktel je izgubio loptu, a Benzema je poslao povratnu loptu za Ronalda na desetak metara iskosa, ali Mignolet ponovno spašava Liverpool

4. minuta - James puca s ruba šesnaesterca, ali Mignolet brani

1. minuta - Utakmica je počela!

REZULTATI:

Borussia Dortmund - Galatasaray 4:1

Arsenal - Anderlecht 3:3

Benfica - Monaco 1:0

Basel - Ludogorets Razgrad 4:0

Malmo FF - Atletico Madrid 0:2

Juventus - Olympiakos 3:2

Zenit - Bayer Leverkusen 1-2 (Rondon 89 / Son 68,73)

Linker
23. rujan 2024 12:19