GENEVA, SWITZERLAND - AUGUST 06: Ivan Rakitic of FC Barcelona in action during the pre-season friendly match between FC Barcelona and SSC Napoli on August 6, 2014 in Geneva, Switzerland. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
 Valerio Pennicino / 2014 Getty Images
HJK - BARCELONA 0-6

Rakitiću dvije asistencije u Barcinom gaženju Helsinkija, Halilović igrao pola sata

Drugi hrvatski reprezentativac u ‘blaugrani’, Alen Halilović, kao i protiv Napolija, ušao je u 60. minuti i ponovno igrao desnog veznog
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. kolovoz 2014. 20:51

Nogometaši Barcelone napunili su mrežu HJK-a u svojoj posljednjoj predsezonskoj utakmici, na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju pobijedili su finskog prvaka 6-0 (4-0), a za zadnja dva pogotka asistirao je Ivan Rakitić, koji je od 46. minute zamijenio Iniestu.

Drugi hrvatski reprezentativac u ‘blaugrani’, Alen Halilović, kao i protiv Napolija, ušao je u 60. minuti i ponovno igrao desnog veznog u srednjem trokutu formacije 4-3-3. Nisu nastupili ozlijeđeni Xavi i Mathieu te prošli tjedan priključeni pripremama Messi, Mascherano, Dani Alves i Neymar, koji će tako prvi nastup imati sljedeći ponedjeljak, 18. kolovoza, kad se na Nou Campu protiv meksičkog Leona igra za trofej Johana Gampera, Barçinog osnivača.

U Helsinkiju je trener Katalonaca Luis Enrique, kako je i najavio, dao prigodu trećem vrataru, Jordiju Masipu (nije imao prigode za intervenciju, domaći nisu zaprijetili, posjed je bio 21:79%); u početnih 11 tako su bili svi igrači ponikli u La Masiji. Gosti su ovaj put igrali čistih 4-3-3, koji se na suparničkoj polovici pretvarao u 4-3-1-2, sa starim, dobrim, rombom u sredini u čijem vrhu je bio Rafinha Alcántara, mlađi brat Bayernova Thiaga. Napadači Munir i Pedro bili su lažna krila, nisu se izvlačili na aut-crtu nego unutra, prema stoperima, kako bi cijeli bokovi bili otvoreni bekovima Montoyi i Albi. I u drugom poluvremenu je bilo isto kad su ušli Sandro i Deulofeu.

Lakoćom je Barça povela 4-0 u prvih 25 minuta, nakon čega je domaći trener promijenio vratara. Strijelci su bili Munir El Haddadi iz Barcelone B u 5. i 17. minuti, Sergi Roberto u 9. te Pique u 24. nakon malonogometne akcije. Asistirali su Iniesta, Munir, Rafinha i Pedro. Na poluvremenu je Luis Enrique napravio samo jednu izmjenu, Rakitić umjesto Inieste, odmah je naš repreznetativni vezist, koji je zauzeo položaj na desnoj strani srednjeg trokuta, pucao sa 25 metara, kasnije pokušao još dva puta, a u 49. minuti iz slobodnog udarca s desne strane asistirao je Bartri koji je glavom pogodio za 0-5.

U 60. minuti mijenjala su oba trenera, kod Barcelone su ušli Sandro, Deulofeu, Samper, Grimaldo i naš Halilović, kasnije i stoper Edgar Ié. Nakon Halilovićeva ulaska Rakitić se premjestio na lijevog veznog, a oba naša igrača sudjelovala su u akciji za 0-6, Alen predasistencijom, a Ivan asistencijom Sandru za 0-6 u 82. minuti. U 90. je Halilović pokušao sa 20-ak metara, ali preko vratiju, dok mu je pokušaj u 68. minuti.

Zanimljivo je bilo vidjeti kako se Bartra u 78. minuti uputio u 16-erac domaćih, a naš Rakitić popunio njegovo mjesto, umjesto mladog zadnjeg veznog Sampera, koji je zaspao.

Linker
17. rujan 2024 07:33