AP
IGRA VEĆ PROTIV REALA?!

Rakitić: Ne skačem od radosti jer odlazim iz Schalkea, u Sevilli želim napredovati

Piše: Jure BurićObjavljeno: 29. siječanj 2011. 17:51

Ivan Rakitić aterirao je u Sevillu i jučer potpisao 4,5-godišnji ugovor s andaluzijskim nogometnim predstavnikom . Sav sretan nakon dobro zgotovljenog posla, u kratkim crtama izvijestio nas je o najbitnijim pojedinostima vezanim za Sevillu. Dok smo razgovarali, često su ga prekidali navijači, želeći potpis i fotografiranje s novom zvijezdom na španjolskom nogometnom nebu. Nedvojbeno, pred njim su sada novi izazovi i veliki napori jer njegov novi klub gazi na tri kolosijeka: u španjolskom prvenstvu, Kupu kralja i u Europskoj ligi.

Kakav je bio doček?

- Fantastičan! Dočekali su nas vrhunski, u zračnoj luci i klubu bilo je jako mnogo novinara i kamera, ali presicu nisam održao.

Kad počinjete s radom?

- Morao sam u Njemačku, uzeti neke osobne stvari, nisam imao čak ni kopačke, ali već večeras moram biti u Sevilli. Prvi trening odradit ću sutra u 12 sati.

Što vam je rekao trener, kad ćete imati premijerni nastup?

- S trenerom ću se upoznati i razgovarati tek sutra. On je morao u La Corunu, s momčadi, gdje ih danas očekuje utakmica 21. kola s tamošnjim predstavnikom. Tom prigodom dogovorit ćemo se i oko moga prvog nastupa za novi klub.

Hoće li to, možda, biti uzvrat u polufinalu Kupa, protiv Reala, 2. veljače u Madridu?

- Kažem vam, još ne znam niti vam mogu sa sigurnošću reći ni da ni ne. Sve je otvoreno i moguće; da te večeri zaigram, sjedim na klupi, ali i da ostanem u Sevilli. Možda, ipak, zaigram po prvi put u utakmici 22. kola, u nedjelju 6. veljače protiv Malage, kod kuće.

Žalite li za Njemačkom, Schalkeom?

- U Schalkeu sam proveo lijepo vrijeme, stekao golemo iskustvo, mnogo novih poznanika i prijatelja, sigurno ne skačem od radosti što odlazim. Svaki rastanak je na neki način tužan. Međutim, u ovom našem zanimanju moramo bitno pripravni na sve i čvrsti na svakojake udare.

Kakva su vam očekivanja, ciljevi, želje vezane za novi klub?

- Želim igrački napredovati, razvijati se i biti klubu od koristi pri osvajanju novih trofeja. Ne bih se zadovoljio prosječnošću.

Linker
25. rujan 2024 06:21