ENORMNA ODŠTETA

Predsjednik Seville: Želite Rakitića! Nema problema, vaš je za 40 milijuna eura

Riječ je o odštetnoj klauzuli koja je umetnuta u ugovor o radnom odnosu na inzistiranje predsjednika Seville Josea Marije del Nida. Predsjednik se želio dobro zaštititi...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 02. veljača 2011. 14:43

Bude li neki klub tijekom iduće 4.5 godine, koliko Ivanu Rakitiću traje ugovor sa Sevillom, želio otkupiti hrvatskog nogometaša, morat će za to andaluzijskom klubu isplatiti 40 milijuna eura...

Riječ je o odštetnoj klauzuli koja je umetnuta u ugovor o radnom odnosu na inzistiranje predsjednika Seville Josea Marije del Nida. Predsjednik se želio dobro zaštititi od mogućega prijevremenog odlaska 22-godišnjega hrvatskog veznjaka, te ne ponoviti pogrešku kakva mu se dogodila s danas 30-godišnjim igračem Liverpoola, Dancem Christianom Poulsenom.

Tada 26-godišnjega danskog veznjaka također je Del Nido doveo iz Schalkea u ljeto 2006. godine, i to bez odštete. Iz razloga vlastite naivnosti "osigurao" je Poulsena odštetnom klauzulom od samo deset milijuna eura. Dvije godine potom, u ljetu 2008. godine, Juventus je jednostavno ponudio deset milijuna i prijevremeno bez ikakvih pregovora otkupio Dančev ugovor, koji je preselio u Torino.

Del Nido je tada naučio da mora biti oprezniji s igračima koje smatra značajnima za klupsku budućnost. Da Rakitić svakako spada u red takvih dokaz je cifra kojom je osiguran njegov dugogodišnji ostanak. Mogao je, da je htio, hrvatski reprezentativac inzistirati na manjem iznosu odštetne klauzule. Nije to učinio.

- Sada kad sam potpisao za Sevillu, moja je namjera odraditi ugovor u potpunosti. Ne vidim Sevillu kao odskočnu dasku za podizanje cijene i prodaju u neki bogatiji klub – navodi Rakitićeve riječi lokalno, andaluzijsko izdanje španjolskog dnevnika ABC.

Hrvatski je veznjak stigao iz Schalkea prošlog tjedna za odštetu od 2.5 milijuna eura. Ugovor s klubom iz Gelsenkirchena istjecao mu je u lipnju ove godine.

U konkurenciji je za večerašnji uzvratni ogled polufinala Kupa kralja protiv Reala na stadionu Santiago Bernabeu. U prvom je dvoboju Real na Sanchez Pizjuanu slavio 1-0.

Linker
25. rujan 2024 08:37