www.radiohamburg.de
FRANK ARNESEN

Prozvani direktor HSV-a: 'Transfer Badelja je čist, hajka je osobni napad na mene'

Piše: Anton SamovojskaObjavljeno: 22. rujan 2012. 18:02

Transfer Milana Badelja u HSV u oblaku sumnje!

Za mutne posle optužen je Frank Arnesen, direktor HSV-a. Koji je, kako se tvrdi u jednome njemačkom magazinu, prekršio Fifino pravilo isplativši, osim Badeljovu agentu, proviziju i dvjema osobama od kojih jedna uopće nema Fifinu licenciju.

U Fifu je sjela i prijava koja ukazuje na mutež. Postoji li doista mutež u zaleđu Badeljova transfera iz Zagreba u Hamburg?

Tražeći odgonetku, u petak smo ujutro spletom najsretnijih okolnosti uspjeli doći do Franka Arnesena, 'lica s potjernice’. Prozvani direktor HSV-a ekskluzivni je razgovor otpočeo na vrlo zanimljivi način:

- Odgovorit ću na sva vaša pitanja, no ovaj, pretpostavljam 'crni’ razgovor, volio bih započeti vedrijom temom?

Izvolite, 'napadnite’.

- Zanima li vas što u HSV-u mislimo o Milanu Badelju?

Naravno. Pa to je pravo pitanje.

- Dakle, moram vam kazati da smo impresionirani Milanom Badeljom. Milan je krasan nogometaš i krasan čovjek. Bit će odličan. A sada izvolite, možemo se okrenuti crnilu, koje, očito, ljude zanima više od lijepih stvari.

Koja je prava istina o transferu Milana Badelja u HSV? Postoji li u njemu nešto što bi se moglo označiti kao - mutno?

- Istina o transferu Milana Badelja vrlo je jednostavna. Priča koja je pokrenula lavinu 'priča je bez priče’. U njoj nema ničega što bi bilo točno. Prava je istina ova: kad je krenula lavina optužbi, sjeo sam s predsjednikom i dopredsjednikom te Nadzornim odborom HSV-a. Na stol sam iznio dokumente 27 transfera 'u klub i iz kluba’ koje sam vodio u tri posljednja prijelazna razdoblja. Klupski čelnici bili su vrlo zadovoljni, jer su spoznali da su svi transferi čisti, jer mirno mogu kazati kako niti u jednome transferu ne 'visi’ niti jedan cent. Papiri, čisti da čišći ne mogu biti, pokrivaju sve poslove. HSV je, dakako, razgovarao s Njemačkim savezom (DFB) preko kojega idu svi transferi i DFB će Fifi odaslati prigovor na neutemeljnu prijavu.

Kako su tekli vaši pregovori s Dinamom?

- Pregovori s Dinamom bili su vrlo korektni. Gospodski. Nas je Badelj zanimao još prije godinu dana, ali Dinamo je tada bio tvrdi pregovarač. Cijena je bila previsoka, nije se micala sa 8.000.000 eura. No mi nismo odustajali, čekali smo da se pojavi brojka koja će odgovarati našemu proračunu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
16. rujan 2024 14:35