Foto: everykick.com
CAPELLO

Pregovarao s Interom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2012. 21:28

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello priznao je da je pregovarao o dolasku u Inter prije no što je trenerom "nerazzurra" imenovan Andrea Starmaccioni.

Vrlo brzo nakon što je u veljači podnio ostavku na mjesto izbornika "tri lava" Capella su talijanski mediji proglasili glavnim favoritom za nasljeđivanje Claudija Ranierija u Interu. Strategom milanskog kluba na koncu je u ožujku ipak imenovan 36-godišnji Stramaccioni, dotad trener u klupskom omladinskom pogonu, a Capello je u srijedu, u razgovoru s talijanskim novinarima, priznao da je pregovarao s "nerazzurrima".

- Želio bih se baviti trenerskim poslom još dvije godine, a čak i ako ne bude velikih prilika, nastavit ću raditi. Nedavno sam pregovarao s Interom, ali nismo se dogovorili. Zašto? Ne mogu vam reći, pitajte Massima Morattija (predsjednik Intera, op. a.) - izjavio je 65-godišnji stručnjak.

Nije Capello želio otkriti ni razlog odlaska s engleske klupe.

-Ne smijem reći što se dogodilo jer je takav dogovor s Engleskim nogometnim savezom, ali mogu reći da su željeli imati na klupi engleskog trenera. Kad sam dolazio tamo, mislio sam da ću raditi s igračima koji ne treniraju puno. No, pokazalo se da zapravo naporno rade na treninzima. Međutim, Englezi će početi pobjeđivati tek kad budu manje igrali, igrači se previše izmore tijekom sezone - zaključio je Capello.

Linker
24. rujan 2024 13:21