STRAH OD ŠVEĐANINA

Pires otkrio: Igrači PSG-a žele što prije dodati loptu Zlatanu jer se boje da će urlati na njih

Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 05. studeni 2012. 15:50

U 11. kolu Ligue 1 dogodila se senzacija na Parku prinčeva, gdje je Saint-Etienne, najtrofejniji francuski klub (10 naslova prvaka!), iznenadio domaćina i najbogatii francuski klub, Paris SG-a, kojeg je svladao sa 2:1, što je pariškom klubu prvi prvenstveni poraz ove sezone. Zadnji je put PSG izgubio na Parku prinčeva prije gotovo godinu dana (20. studenoga 2011), kad je doma poražen od Nancyja (0:1).

Tada je trener Parižana bio Antoine Kombouare, kojeg je uoči Božića prošle godine na klupi naslijedio Carlo Ancelotti, što znači da je ovo talijanskom stručnjaku na klupi pariškog kluba prvi domaći poraz.

“U porazu Paris SG-a od Saint-Etiennea najgori igrač na terenu bio je Zlatan Ibrahimović”, ističe Le Parisien, a na istoj valnoj dužini je i L’Equipe:

”Švedski reprezentativni napadač PSG-a, Zlatan Ibrahimović, bio jako loš i najgori igrač na terenu. Jedini udarac u okvir gola uputio je u 12. minuti kojeg mu je obranio vratar Ruffier. Bio je neučinkovit na terenu i bezopasan po gol gostiju, iako nije umoran jer se prošle srijede odmarao u pobjedi PSG-a (2:0) protiv Marseillea u Liga kupu. Nije se dobro otkrivao i bio je jako pasivan u igri.”

Dobio je jako lošu ocjenu 2, kojom je ujedno najgori igrač kola. Ovo mu je bila najgora utakmica otkad je član pariškog kluba. Da stvar bude još gora, kod vodstva gostiju (0:1), u 70. minuti, Zlatan Ibrahimović je neoprezno nogom, u karate stilu, udario protivničkog vratara Stephanea Ruffiera, zbog čega je dobio crveni karton a svoju momčad ostavio na cjedilu.

Trener Carlo Ancelotti je priznao nakon utakmice da je njegova momčad igrala loše:

- Nezadovoljan sam našom igrom, protivniku smo poklonili dva gola. Igrali smo jako loše, s takvom se igrom ne može očekivati bolji rezultat.

Brojni francuski medijski kritičari osobito bivši igrači, koji su sada stručni komentatori u medijima, poput Jean-Michela Larquéa, Luisa Fernandeza ili Erica di Meca, ističu da PSG nema kolektivne igre i ovaj poraz nije slučajan već je posljedica loše igre. Jedan od njih je i bivši francuski reprezentativac Robert Pires...

- Gledao sam sve utakmice PSG-a ove sezone tako da nisam iznenađen ovim porazom. Paris SG još uvijek nema kolektivnu igru već se sve svodi na individualne bljeskove njegovih zvijezda poput Meneza i Ibrahimovića, koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Argentinski veznjak Pastore, koji je trebao prema poziciji na terenu biti organizator igre pariškog kluba protiv Saint-Etiennea, bio je jedan od najgorih igrača na terenu (loša ocjena 3 u L’Equipeu). Bio je nevidljiv na terenu. Igra PSG-a uopće nije povezana, nema tečnosti, nema prave probojnosti i centaršuteva preko bokova. Imam dojam da igrači PSG-a čekaju da Ibrahimović sam riješi utakmicu pa ne žele preuzeti odgovornost na sebe već se 'skrivaju’ po terenu. Da stvar bude još gora za Parižane, dobio sam dojam da se igrači PSG-a plaše pogreške odnosno pogrešnog dodavanja stoga bočni igrači i veznjaci PSG-a nastoje što prije dodati loptu Ibrahimoviću da se on sam nosi s protivničkom obranom, a ne suigraču u napadu ili veznom redu, koji je možda bolje otkriven jer se boje Ibrahimovićeve reakcije, da će vikati na njih ako mu ne daju loptu. Ibrahimovića se ne boje samo protivnici, nego ga se boje i njegovi suigrači, što nije dobro za igru pariškog kluba.

Linker
22. rujan 2024 17:16