RASPAD SISTEMA U PARIZU

Pastore se s djevojkom ljubi na treninzima, Ibra parkira na mjestu za Upravu

Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 20. studeni 2012. 12:53

Zbog krize u koju je upao pariški klub, u javnost su se probile nevjerojatne informacije o nedisciplini i neprofesionalnom ponašanju u taboru Paris SG-a, o čemu opširno piše Le Parisien. Sa samo jednim osvojenim bodom u zadnje tri prvenstvene utakmice i lošom igrom, PSG je upao u krizu. Uz to, njegovi igrači se u zadnje vrijeme ponašaju nedisciplinirano i neprofesionalno, što su uočili i čelnici kluba pa je pomoćnik sportskog direktora Olivier Letang poslao svakom igraču preporučenim pismom “četiri zapovijedi” u kojima piše što im je odsad zabranjeno, saznaje Le Parisien.

Naime, dosad su igrači PSG-a svakodnevno dovodili na treninge članove obitelji, rodbine, razne poznanike, prijatelje te menadžere, koji su bili s njima praktički na travnjaku pa je izgledalo kao da se radi o rekreacijskom centru, a ne ozbiljnom klubu. Međutim, ubuduće više neće biti tako. Čelnicima pariškog kluba je puknuo film, a da stvar bude još gora, o lošem ponašanju pišu i francuske novine pa je puknuo skandal. Odsad je igračima PSG-a zabranjeno “samoupravljanje” pa će ubuduće imati pravo samo jednom tjedno dovesti pratnju na trening, i to kada i novinari i navijači imaju omogućen pristup.

Francuskim stručnjacima i novinarima nije jasno kako je Carlo Ancelotti, stručnjak talijanske škole, koja traži disciplinu i profesionalnost, mogao sebi dopustiti da su mu igrači na trenizima rade što ih je volja.

- Kolika je bila nedisciplina i neprofesionalnost, najbolje svjedoči činjenica da je Javier Pastore dovodio svoju djevojku na treninge i s njom se ljubio tijekom treninga. Napravi dribling, a onda se prošeta 5-6 metara kako bi poljubio i milovao djevojku, pa se zatim vrati i nastavi trening, onda opet 5-6 minuta kasnije skokne po poljubac. Nevjerojatno, u trening centru se ljube kao da su u separeu neke diskoteke. Takvo ponašanje nije za profesionalni nogomet. Meni je to neshvatljivo! Igrao sam u Marseilleu, Arsenalu, Villarrealu i Aston Villi pa znam kako se radi u tim klubovima. Ovo što se događa u PSG-u mi je nevjerojatno! - kazao je bivši francuski reprezentativac Robert Pires.

“Odsad će igrači morati zatražiti posebnu dozvolu od kluba kako bi doveli bližnje na treninge”, piše Le Parisien. Druga zapovijed traži od igrača da nakon odigrane utakmice moraju ostati s momčadi kako bi se svi zajedno vratili avionom ili autobusom kući, a ne da kao dosad da je svojevoljno vraća u Pariz u vlastitom aranžmanu. Treća zapovijed traži od igrača da odsad svi nakon jutarnjih treninga moraju ručati u klupskom restoranu jer se uočilo da se igrači nezdravo hrane odlascima u restorane brze hrane gdje su jeli masnu i kaloričnu hranu”, piše Le Parisien.

Četvrta zapovijed odnosi se na parkiranje automobila. Neki igrači, osobito Zlatan Ibrahimović, imali su lošu naviku da parkiraju automobile na mjesta namijenjena članovima stručnog stožera i čelnicima kluba, a ne onima za igrače!

Linker
22. rujan 2024 19:32