Srđan Vrančić/CROPIX
SPORNI TRANSFER

Panika u Hamburgu: HSV-u zbog Milana Badelja prijeti oduzimanje bodova

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2012. 15:19

- Zasad nemamo nikakvu informaciju iz FIFA-e - izjavio je za Morgenpost HSV-ov glasnogovornik Jörn Wolf, komentirajući vijest da Međunarodna nogometna federacija istražuje transfer Milana Badelja u njemački klub…

Prema pisanju Sport Bilda sportski direktor HSV-a Frank Arnesen je navodno platio pozamašnu proviziju dvojici nelicenciranih posrednika u transferu hrvatskog reprezentativca iz Dinama u hamburški klub. Reagirala je Njemačka udruga nogometnih agenata (DFVV) koja se žalila Njemačkom nogometnom savezu ( DFB), a cijeli je slučaj na kraju završio kod FIFA-e.

- Naš je glavni cilj istražiti je li bilo nepravilnosti u ovom transferu - rekao je za Sky News izvršni direktor DFVV-a Gregor Reiter.

''Prema članku 32, paragrafu 2 FIFA-ina Pravilnika o nogometnim agentima, za međunarodne je transfere odgovorna FIFA i zato smo joj proslijedili slučaj'', objavio je DFB.

Podsjećamo, prije nekoliko je dana Badeljov agent Dejan Joksimović za Sport Bild izjavio kako je HSV previše platio hrvatskog veznjaka, a doveo je u pitanje i ulogu stanovitog Vlade Lemića koji se kao posrednik uključio u transfer.

- Za HSV je to bio loš posao jer je dao previše novca za odštetu, kao i za drugog agenta. Igračev ugovor s Dinamom je bio pri kraju i on se samo želio povezati s HSV-om - rekao je, između ostaloga, Joksimović.

Arnesen, pak, tvrdi da je sve bilo čisto i da je odšteta za Badelja u konačnici bila veća (oko četiri milijuna eura) zbog navodne pojave drugog zainteresiranog kluba.

- Postojala je ponuda Fenerbahҫea koji je odmah želio platiti 4.5 milijuna eura. Na kraju smo mi ugrabili igrača za jeftiniju cijenu i to je uspjeh - izjavio je Arnesen, a u njegovu je obranu stao i predsjednik HSV-a Carl Jarchow.

- Svi smo se u upravi složili s visinom odštete i smatrali smo da su uvjeti razumni.

Prema najgorem scenariju, pišu njemački mediji, HSV bi mogao ostati bez nekoliko bodova ukoliko istraga FIFA-e pokaže da je doista bilo nepravilnosti u transferu.

Arnesen o "slučaju Badelj": Sve su to besmislice

Sportski direktor HSV-a Frank Arnesen oglasio se u četvrtak popodne oko ''slučaja Badelj''. U kratkoj je izjavi još jednom ponovio da je u transferu hrvatskog nogometaša sve čisto…

Podsjetimo, pojavila se sumnja da je Arnesen prilikom transfera Badelja iz Dinama u HSV platio proviziju dvojici nelicenciranih agenata. Njemačka udruga nogometnih agenata (DFVV) se žalila Njemačkom nogometnom savezu (DFB) koji je slučaj predao FIFA-i.

- To su besmislice. Nema nikakvih nepravilnosti u transferu, sve je transparentno. Postoje ljudi koji žele napraviti priču ni iz čega. Ja sam potpuno miran - izjavio je Arnesen.

Linker
23. rujan 2024 11:12