Tea Cimaš / Cropix
ČEKA DIJAGNOZU

Pamića je oživio suigračev otac: Oči i usta bili su mu otvoreni, bio je praktički mrtav!

Standardov nogometaš u bolnici se oporavio i čeka dijagnozu
Piše: ArhivaObjavljeno: 20. studeni 2010. 19:17

ZAGREB - Hrvatski nogometaš Alen Pamić kolabirao je u petak navečer u Liegeu tijekom utakmice mladih momčadi njegova Standarda i Zulte Waregema.

Prema pisanju belgijskih medija i priopćenju njegova kluba, 21-godišnji sin trenera Karlovca Igora Pamića u jednom se trenutku srušio i ostao beživotno ležati na travnjaku.

Oko njega su se odmah sjatili njegovi suigrači, treneri i gledatelji, a najprisebniji među njima odmah je počeo reanimirati mladog nogometaša.

- Oči i usta bili su mu otvoreni, ali Alen nije mogao disati. Bio je praktički mrtav! Međutim, uspjeli smo ga oživiti - rekao je otac Pamićeva suigrača Arnore Agnelija.

Pamić je zatim prevezen u Kliničku bolnicu u Liegeu, gdje se pod liječničkom paskom još iste večeri sasvim oporavio.

Međutim, svakako će ostati još nekoliko dana u bolnici, kako bi se dodatnim pretragama ustanovilo što mu se točno dogodilo.

Pamićev otac u izjavi za Večernji list tvrdi da njegov sin ne pati ni od kakvih bolesti i da dosad nije imao zdravstvenih problema.

- Alen me nazvao u petak navečer oko 23 sata. Obavio je sve pretrage i potpuno je zdrav. Prije nego što je ljetos potpisao ugovor sa Standardom, prošao je sve liječničke preglede. Sad je sasvim zdrav i napravit će veliku karijeru - rekao je Igor Pamić.

Standard Liege kratkim se priopćenjem na internetskoj stranici zahvalio svima koji su sudjelovali u Pamićevu oživljavanju, uz posebno isticanje učinkovitosti intervencije medicinskog osoblja.

U priopćenju se napominje da na konkretniju dijagnozu treba pričekati nekoliko dana.

Alen i brat Zvonko ovo ljeto otišli u inozemstvo

Obitelj Pamić bogata je nogometnim talentima. Otac Igor, bivši napadač, igrao je za Pazinku, Istru, Dinamo, Osijek, Sochaux, Hansu i austrijski GAK. “Div iz Žminja” danas je trener Karlovca, kluba koji je 2009. uveo u Prvu HNL. Sinovi Alen (21 godina) i Zvonko (19) mladi su reprezentativci Hrvatske, a obojica su imali sličan nogometni put. Stariji Alen jednu je sezonu proveo u Karlovcu (2007. - 2008.), nakon toga dvije u Rijeci, da bi iz nje ovo ljeto preselio u belgijski Standard Liege. Danas ga transfermarkt procjenjuje na milijun eura.

Zvonko je u Karlovcu proveo dvije godine na posudbi iz Rijeke, a stigao je baš u ljeto 2008. kada se Alen vratio u Rijeku. Odličnim igrama uz Koranu primamio je Bayer iz Leverkusena koji ga je platio 725.000 eura. Od kolonije Pamić, koji su karijerom vezani uz Rijeku, krvne veze s obitelji iz Žminja nema povremeni reprezentativac Manuel Pamić, igrač Sparte iz Praga. Pamići u riječkoj momčadi imaju i bratića, napadača Sandija Križmana.

Linker
25. rujan 2024 01:24