Tea Cimaš / Cropix
EPIZODA SLABOSTI

Pamić: Srce sigurno nije u pitanju

Ma kakav srčani udar... Osjetio je slabost, onesvijestio se, pomogli su mu i sad je perfektno, a pregled je pokazao da su svi vitalni organi u savršenom stanju. Alen nije toliko čvrst kao Zvonko - rekao je Alenov otac, trener Karlovca Igor Pamić
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 21. studeni 2010. 11:58

Agencijska vijest bila je na rubu stravične: bivši prvotimac Rijeke, a od prošlog ljeta nogometaš belgijskog Standarda Alen Pamić (15.10.1989.) pretrpio je srčani udar! U nizu groznih novosti koje proteklih tjedana stižu iz Rijeke, (perfektno uklopljenih u beskrajno dugu depresivnu ‘južinu’) ova je ipak zazvučala nevjerojatno.

Kako 21-godišnji profesionalni sportaš kojeg se više puta godišnje pregledava od glave do pete i koji uživa vrhunsku medicinsku skrb odjednom može pretrpjeti infarkt?! Urođena bi srčana mana valjda bila odavno otkrivena... Horor-vijest na kraju je, Bogu hvala, ispala upravo onakva kakvom je na prvu i izgledala. Nije joj trebalo vjerovati.

Na Standardovim službenim internet stranicama stajale su informacije o tome kako je Alen doživio “zdravstvenu neugodnost na zagrijavanju”, a pored ‘neugodnosti’ ova rečenica: Nakon oživljavanja naš je igrač prevežen u bolnicu i sada je osjeća dobro.

Alenov otac i trener Karlovca Igor Pamić prvi je ‘smirio duhove’:

- Ma kakav srčani udar... Osjetio je slabost, onesvijestio se, pomogli su mu i sad je perfektno, a pregled je pokazao da su svi vitalni organi u savršenom stanju. Alen nije toliko čvrst kao Zvonko (mlađi brat, donedavni igrač Karlovca, a danas Freiburga, nap.a.), posebno ne mentalno. Dogodila mu se epizoda slabosti i to je sve.

Vrlo brzo nakon Igora, u ranim poslijepodnevnim satima iz Sveučilišne bolnice u Liegeu javio nam se i Alen Pamić.

- Hvala svima koji brinu, zovu mene ili obitelj i raspituju se o mom zdravstvenom stanju, ali nema razloga za brigu. Dobro sam! - smijao se mladi Žminjac.

- Znam da se na našim portalima pisalo da je u pitanju srčani udar no to nema veze s istinom. Na zagrijavanju prije utakmice mladih momčadi mog Standarda i GBA-a osjetio sam da mi je slabo. Kleknuo sam da dođem k sebi, ali mi se smračilo pred očima i onesvijestio sam se. Iscrpljenost? Ne znam, ostat ću u bolnici do ponedjeljka, napravit će dodatne, detaljne pretrage, ali srce sigurno nije u pitanju, to su i liječnici potvrdili.

Je li istina da su vas reanimirali?

- Da, tako su mi rekli. Masirali su mi srce jer su mislili da je u pitanju infarkt no detalji liječnički pregled demantirao je tu pretpostavku.

Uzrok se, dakle, ne zna?

- Zasad ne, ali iskreno sad se ne brinem oko toga. Najvažnije je da su svi nalazi perfektni, da nema ni najmanjih odmaka od normale i da se ja osjećam odlično. Ostanak u bolnici preko vikenda je čista predostrožnost - rekao nam je Alen.

U belgijskim medijima je izjavu dao i otac Pamićeva suigrača Arnorea Agnelija, koji je sudjelovao u oživljavanju:

- Oči i usta bili su mu otvoreni, ali Alen nije mogao disati. Bio je praktički mrtav! Međutim, uspjeli smo ga oživiti - rekao je.

Alen je prije ljetošnjeg prelaska u Standard za 725 tisuća eura, u dvije sezone na Kantridi za Rijeku odigrao 63 utakmice i postigao 5 golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 01:19