GABRIEL BOUYS Afp
BORBA ZA TRON

Ovakve nogometne rasprave već dugo nije bilo! Tko je najbolji? Salah na vrhu, Messija nema ni na mapi...

Za Liverpool je zabio u devet utakmica u nizu, drži Redse na vrhu Premiershipa...
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2021. 22:44

Tko je trenutačno najbolji igrač na svijetu, rasplamsala se rasprava u svijetu nogometa nakon što je smanjen popis najboljih na 30 imena uoči predstvojećeg izbora za Zlatnu loptu. "Bipolarna era" i vladavina Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su više od desetljeća i pol bili nedodirljivi očito je iza nas i sad su neka druga imena u prvom planu.

Nakon što je Antonio Cassano ponovno "bocnuo" Ronalda i rekao da on nije u "top 5" najboljih igrača svih vremena, aktualna je postala tema o tome da Messija nema u "top 5" trenutačno najboljih igrača svijeta. Taj je popis po mnogima trenutačno sljedeći: 1. Mohamed Salah, 2. Robert Lewandowski, 3. Cristiano Ronaldo, 4. Erling Haaland, 5. N’Golo Kante...

Slagali se s time ili ne, Salah je trenutačno zaista najbolji. Za Liverpool je zabio u devet utakmica u nizu, drži Redse na vrhu premiershipa, i u Ligi prvaka znaju samo za pobjede. Lewandowski, pak, nakon što je lani s 41 golom srušio rekord "bombardera" Gerda Müllera, u ovoj je sezoni zabio 16 puta u 12 utakmica za Bayern.

O Ronaldu koji drži United s punih 36 na leđima ne treba niti govoriti. Erling Haaland nastavlja "terorizirati" protivnike, za Borussiju Dortmund i Norvešku zabio je čak 18 pogodaka, dok je N’Golo Kante, nakon što je bio ključan igrač u osvajanju Lige prvaka i bio igračem utakmice u polufinalu i finalu, nastavio s odličnim igrama zadržavši status najboljeg veznjaka na svijetu. A Messi?!

Linker
03. svibanj 2024 12:49