FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
BIVŠI KAPETAN DINAMA

Osječani, oprez: ‘Ozbiljan je to klub, ulažu mnogo novca, a on im je najjača karika...‘

Bivši kapetan Dinama dobro poznaje poljski Pogon, s kojim će Osijek igrati u kvalifikacijama KL
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. srpanj 2021. 09:16

U siječnju ove godine, bivši Dinamov kapetan Domagoj Antolić (31, napustio je poljsku Legiju i preselio u Saudijsku Arabiju, u Damac. Trenutačno je s klubom na pripremama u slovenskom Zreču, dobro se snašao u novim životnim uvjetima na Bliskom istoku...

- Stvarno sam zadovoljan, u ovih sam se pola godine prilagodio svemu. Ostali smo u ligi, to je bio temeljni cilj, a imao sam opciju produženja ugovora za još godinu dana ne ispadnemo iz lige. U klubu su prezadovoljni mojim igrama, pa su me nagradili novim, dvogodišnjim ugovorom i to je svakako moj najbolji ugovor u karijeri! Vjerujem da ćemo u novoj sezoni biti bolji, došlo je nekoliko novih igrača, trener Krešimir Režić dobro je posložio momčad i trebali bismo biti stabilni prvoligaš - rekao je Antolić.

Hajdukov bivši kapetan i odlični strijelac, Mijo Caktaš, potpisao je za Damac, u subotu se priključio pripremama u Sloveniji...

- U klubu su vrlo zadovoljni, jer znaju da su doveli igrača koji će zabiti 10-15 pogodaka u sezoni. A to je ono što nam treba. U posljednje smo vrijeme Caktaš i ja često bili u kontaktu, dao sam mu mnogo informacija o klubu i o Saudijskoj Arabiji. Sad smo suigrači, ali i “cimeri” na pripremama, drago mi je što je došao i pojačao nas.

Slamaju kombinatorikom

Prije odlaska u Saudijsku Arabiju proveli ste tri godine u varšavskoj Legiji i odlično poznajete poljski nogomet. A Pogon iz Szczecina suparnik je Osijeku u 2. kvalifikacijskom pretkolu za ulazak u Konferencijsku ligu. Kakav je Pogon?

- Ozbiljan je to klub, stalno napreduje, ulažu mnogo novca. Grade novi stadion, izgleda vrhunski, na njemu, istina, i sad igraju, ali nije još dovršen. Grade i izvrsni kamp sa šest terena, taj klub doista iz sezone u sezonu raste i bit će u sljedećim godinama pravi hit u Poljskoj - kaže Antolić i nastavlja:

- Najjača karika im je trener, Kosta Runjaić (50), teži nadigravanju, stvorio je momčad koja kombinatorikom slama suparnike. To je disciplinirani sastav u kojem se točno zna što svaki igrač mora napraviti. Kad sam bio u Legiji uvijek nam je bilo teško igrati protiv njih, neugodni su i na svom travnjaku, ali i u gostima, Osijek će se za njih morati jako dobro pripremiti - smatra Antolić.

Kosta Runjaić je, inače, Hrvat s njemačkim državljanstvom, rođen je u Austriji (Beč), a igračku je i trenersku karijeru prije odlaska u Poljsku napravio u Njemačkoj. Trenirao je Darmstadt, Duisburg, Kaiserslautern i München 1860, a u taj je kultni bavarski klub prije pet godina doveo - Ivicu Olića! Došao je u Pogon prije gotovo četiri godine, u studenome 2017. godine i spoznaja da je ostao tako dugo na klupi, znači da je napravio sjajan posao s klubom iz poljskog grada u kojem živi oko 400.000 stanovnika i jedna je od najvažnijih poljskih luka.

Možete li izdvojiti najbolje igrače Pogona?

- Na vratima im je bivši hajdukovac Dante Stipica, koji je prošle sezone sjajno branio i produžio je ugovor. Tu je i bivši kapetan Rijeke, Alexander Gorgon, a prošloga ljeta došao im je iz ruskog Urala iskusni krilni napadač, Michal Kucharczyk (30), s kojim sam igrao u Legiji. Odličan je strijelac, ali i asistent, na njega će Osječani morati jako pripaziti - kaže Antolić i nastavlja:
- Na desnom je braniču Pawel Stolarski, pouzdan je igrač, a kapetan momčadi je njihovo dijete, 22-godišnji ofenzivni veznjak, Sebastian Kowalczyk. Opasan je, snalazi se dobro i na napadačkim pozicijama.

Veliki trenerski dvoboj

Podsjeća Antolić da je u Pogonu i Luka Zahovič, sin Zlatka Zahoviča, došao je iz Maribora. Izdvojio bih i 28-godišnjeg krilnog napadača, Rafala Kurzawu, ima fantastičan udarac i sjajno izvodi prekide. Kad sam došao u Poljsku, igrao je u Gorniku i tada je imao više od deset asistencija i potom je otišao u francuski Amiens, a ove je zime pojačao Pogon. Osječani bi definitivno morali izbjegavati prekršaje u blizini svojih vrata. Vidio sam da su na posudbu iz talijanskog Frosinonea prije nekoliko dana doveli i srednjeg napadača Piotra Parzyszeka, vrsnoga strijelca, izvrsno je igrao za Piast, kad je prije dvije godine taj klub bio prvak Poljske - rekao je Antolić i zaključio:

- Bit će to veliki dvoboj odličnih trenera, Nenada Bjelice i Koste Runjaića! Iako treneri ne zabijaju golove, ipak su i Bjelica i Runjaić najjači aduti svojih momčadi. Pogonu je svakako minus nedostatak europskog iskustva i stoga bih ipak malu prednost dao Osječanima. No, bit će to dvije tvrde utakmice i presudit će nijanse.

ANTOLIĆ PROTIV POGONA

PRVENSTVO 2017./18.
Legia - Pogon Szczecin 3:0
PRVENSTVO 18./19.
Pogon Szczecin - Legia 2:1
Legia - Pogon Szczecin 3:1
Legia - Pogon Szczecin 1:1
PRVENSTVO 20./21.
Pogon Szczecin - Legia 0:0

ANTOLIĆEVI KLUBOVI

Dinamo (Hrvatska)
Lokomotiva (Hrvatska)
Legia Varšava (Poljska)
Damac (Saudijska Arabija)

31 godinu prošlog je mjeseca proslavio Domagoj Antolić
950 tisuća eura danas je vrijednost Antolića prema portalu TM

Linker
30. travanj 2024 15:34