SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
PREVIŠE IGRAČA

Ovo se neće svidjeti Bjelici! Dinamo ponovno napravio istu stvar koja je već naljutila trenera Osijeka

Moćni hrvatski prvak brojne je svoje nogometaše plasirao na različite destinacije u zemlji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2021. 15:02

Ovo je omiljena tema trenera Osijeka Nenada Bjelice. Radi se, naravno, o posudbama igrača Dinama u ostale klubove HNL-a. Bivši šef plave svlačionice, koji i ove sezone misli voditi veliku borbu s Modrima za vrh, smatra da je nacionalno prvenstvo zbog tih silnih maksimirskih posudbi neregularno. Međutim, s druge strane, ZG-klub proizvodi toliki broj kvalitetnih nogometaša, ima ogroman roster i sasvim je jasno da ti dečki negdje moraju igrati, a hrvatski prvoligaši ih dakako žele jer su obično iznimno kvalitetna nadogradnja svakoj momčadi. Što god netko mislio o tome, HNL je kvalitetnije natjecanje zahvaljujući i činjenici da Modri svoje igrače posuđuju na razne hrvatske prvoligaške adrese.

Okupirana i Dalmacija

Kako stoje stvari ove sezone? Kad je riječ o posudbama, najveća “filijala” Modrih ove sezone je - Šibenik. U Krešimirovom gradu, pod pasku Španjolca Marija Rosasa, otišla su trojica igrača Dinama. To su Deni Jurić, koji je potpisao za Dinamo pa ostao na Šubićevcu, te Edin Julardžija i Antonio Marin. Dinamo je tako lagano počeo “okupirati” i Dalmaciju...

U Goricu je, pak, stigao vrlo talentirani Niko Janković, dečko kojem predviđaju vrlo zanimljivu, nadasve uspješnu karijeru. U Istru 1961 je odaslan lijevi bek Damjan Daničić, dok je u Lokomotivi na posudbi ostao Marko Đira.

Rijeka je također nastavila praksu dovođenja modrih igrača, tamo je iz druge momčadi plavog kluba stigao Bernard Karrica (20), ali ovdje se ipak radi o transferu, a ne posudbi. U Hrvatski dragovoljac je iz druge momčadi Dinama stigao Tin Hrvoj. Dakle, lako je zbrojiti, Dinamo ima sedam posuđenih igrača u pet hrvatskih prvoligaških klubova. Samo četiri kluba u HNL-u na posudbama nemaju igrače iz Maksimira, to su Hajduk, Slaven Belupo, Rijeka i Osijek. Bit će opet materijala za Nenada Bjelicu...

Prilika na kapaljku

Ali, za pretpostaviti jest da tu neće biti kraj. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza, gotovo smo sigurni da će još neki igrači Dinama na posudbe u neke od naših prvoligaških klubova. Čekaju se nove destinacije za Komnena Andrića, Stefana Milića, Marijana Čabraju, Robbieja Burtona... Sandro Kulenović je jučer dobio ponudu iz Nottingham Foresta, pa on vjerojatno neće na posudbu u HNL, pitanje jest što će biti s Marinom Leovcem. Ivo Pinto prema našim saznanjima za neku simboličnu odštetu trebao bi se vratiti u Portugal.

Možda najzanimljivija posudba, a o tome smo već pisali, mogla bi se dogoditi u slučaju vratara Ivana Nevistića. Ukoliko reprezentativna “jedinica” Dominik Livaković ne autorizira inozemni transfer, onda je sigurno da Nevistić odlazi na posudbu, a njegova posudbena lokacija mogla bi biti - Lokomotiva. Čak je upitan ostanak Nevistića i ako Livaković ode.

Naime, s obzirom da će kao prvi vratar šansu dobiti Danijel Zagorac, možda bi bilo loše za Nevistića da priliku kao drugi vratar dobiva na kapaljku. Bilo bi bolje da negdje brani u kontinuitetu. Uglavnom, Dinamo će i ove sezone imati na posudbama mnogo nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 21:00