www.sportskicentarfss.co.rs
RAZGLEDNICA IZ S. PAZOVE

ORLOVO GNIJEZDO Kamp od 17,5 milijuna eura o kakvom Hrvatska može samo sanjati...

Čak 17,5 milijuna eura utukao je Savez u dom svoje reprezentacije, u mjesto gdje se okuplja krema srpskog nogometa, ali i sve generacije počevši od pionira
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 18. ožujak 2013. 17:48

Ulazak u Srbiju odisao je nedjeljnim mirom, prazne ceste na putu prema Staroj Pazovi rijetko su podsjećale da se u petak igra nešto važno, da se bliži dan kada u Zagreb stiže utakmica godine.

Trening kamp Srpskog nogometnog saveza (FSS) bio je zaključan. Oko njega tek poneki pas lutalica koji je na pola puta između Beograda i Novog Sada tražio utočište i koju kost da preživi noć. Mi smo, pak, stali i gledali. Dom srpske reprezentacije, tzv. Orlovo gnijezdo, naime, izgleda impresivno! I praktički je, uoči sve intenzivnijeg mirisa kerozina vatrenog okršaja, jedna od rijetkih stvari u kojoj je 35. reprezentacija svijeta bolja od nas! I to na zaista svemirski način.

Related content

Čak 17,5 milijuna eura utukao je Savez u dom svoje reprezentacije, u tih 11 hektara, u mjesto gdje se okuplja krema srpskog nogometa, ali i sve generacije počevši od selekcije pionira. Od toga je iznosa Platini izdvojio tri milijuna eura, a u znak pažnje, Srbi su po njemu nadjenuli glavni teren. Dakle: hotel s četiri zvjezdice, u kojem se nalaze 64 sobe i četiri luksuzna apartmana, teretane, spa centri sa saunama, finske kupeljima, jacuzziji, dvorane, šest travnatih površina za trening (pet prirodnih i jedan s umjetnom travom), atletska staza... a trenutačno je u programu izrada tribina s tri tisuće natkrivenih mjesta, bazen (za korištenje vaterpolo reprezentaciji) te balon kojim bi se natkrilo jedno igralište.

Related content

S obzirom da prazne nedjeljne ulice nisu nosile huk očekivanja petka, a s obzirom da je sve omeđeno ogradom koja Srbima omogućava mir, ostali smo sami u oblaku vječnog pitanja i nikad dobivenog odgovora: gdje bismo mi tek bili s ovakvim uvjetima?

Linker
21. rujan 2024 10:29