Dominik Livaković

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
LUKSUZNO PUTOVANJE

Odluka je pala: Livaković će prvi trofej nakon odlaska iz Dinama tražiti usred pustinje

Ljutiti rivali Fenerbahce i Galatasaray igrat će utakmicu turskog Superkupa u Rijadu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. listopad 2023. 23:09

Prvi vratar hrvatske reprezentacije Dominik Livaković prvi će trofej pod grbom novog mu kluba Fenerbahçea tražiti u - Saudijskoj Arabiji. Naime, Turski nogometni savez u petak navečer obznanio je javnosti da će se utakmica Superkupa između Fenera i Galatasaraya odigrati na Bliskom istoku.

Preciznije, ljutit rivali sučelit će se 30. prosinca, a mjesto radnje bit će Al-Awwal Park u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Livakovićev klub stiže na "faraonsku" smotru kao pobjednik prošlogodišnjeg Kupa Turske. Fener je u finalu bio bolji od Başakşehira i odnio 2:0 pobjedu, a oba pogotka postigao je Michy Batshuayi, koji ove sezone više nije u prvom planu trenera Ismaila Kartala.

S druge strane, Galatasaray dolazi kao aktualni prvak Turske. Nogometaši Fenera prošle su im godine gledali u leđa, osam bodova udaljeni od prvog mjesta u konačnom poretku.

Samo četiri dana ranije rivali će odigrati ligaški susret u domu Fenera i testirati snage uoči borbe za trofej. Od posljednjih pet derbija, tri su pripala Galatasarayu, a dva Fenerbahçeu.

Linker
23. ožujak 2024 17:57