MARTIN RICKETT Afp
KAPA DO PODA

Slaven Bilić se opasno hrva s milijunašima: Bivši izbornik Vatrenih radi čudesan posao i melje sve redom

Za dobru prvenstvenu poziciju odgovorna je odlična forma koju momčad ima pod hrvatskim stručnjakom
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. listopad 2023. 11:16

Trenerska avantura Slavena Bilića na klupi saudijskog Al Fateha započela je odlično. Momčad koja nema privilegiju neograničenog kapitala kao suparnici poput Al Ahlija, Al Hilala, Al Ittihada i Al Nassra nalazi se na visokom četvrtom mjestu u saudijskoj ligi, a za tako dobru prvenstvenu poziciju odgovorna je odlična forma koju momčad ima pod hrvatskim stručnjakom.

Al Fateh je naime stigao do treće uzastopne pobjede u prvenstvu slavljem protiv momčadi Abhe rezultatom 4:1. Bila je to ujedno i peta pobjeda Bilićeve momčadi u posljednjih šest utakmica, kojom je Al Fateh došao do 20 bodova u uvodnih deset prvenstvenih utakmica.

Pobjeda nad Abhom bila je rutinska, Bilićeva momčad na poluvremenu je već imala vodstvo od 2:0, a s još dva pogotka u nastavku upisana su i više nego sigurna tri boda. Bilićev posao na klupi je još impresivniji kada su u obzir uzme tržišna vrijednost njegove momčadi, koja iznosi 25 milijuna eura, dok najveći pretendenti za naslov imaju momčadi vrijedne preko 200 milijuna eura.

Najvrjednija momčad saudijske lige je Al Hilal, čija tržišna vrijednost iznosi 257 milijuna eura. Slijedi Al Ahli s 200 milijuna eura, dok je treći Al Nassr sa 195 milijuna eura.

Linker
28. travanj 2024 05:34