NAPUŠTA UNITED

Odbio plaću od koje boli glava: Modriću dolazi najskuplji vratar u povijesti?

To je problem s mladim igračima koji dođu iz drugih velikih nogometnih nacija, u jednom trenutku se jednostavno požele vratiti kući - komentirao je Scholes
Piše: Ines OraObjavljeno: 25. svibanj 2015. 14:48

Old Trafford mogao bi se ovo ljeto pretvoriti u zračnu luku, ako je suditi po svim transferima koje Manchester United planira ovo ljeto.

Jedan od onih koji napušta United je David de Gea, koji je nedavno proglašen najboljim ovosezonskim igračem kluba. Da se De Gea sprema otići jasno je već barem pola godine; odbija produljiti ugovor, a odbio je i tjednu plaću od 250.000 eura.

Nostalgija za domom

Dvadesetčetverogodišnji Španjolac će, sudeći po pisanjima medija, čuvati vratnice madridskog Reala.

Mnogo je onih koji se pitaju zašto će De Gea nakon ovakve uspješne sezone napustiti Manchester, a među njima je i Paul Scholes koji je u “crvenim vragovima” proveo cijelu karijeru.

“Kada je De Gea došao na Old Trafford, bio sam zabrinut oko njegove prilagodbe na vratima Uniteda. Izgledao je pomalo slabašno i bez samopouzdanja te mu je trebalo vremena da pokaže svoj iznimni potencijal. Problem je što će sada, kada se izgradio kao fantastični igrač i dosegnuo visoku razinu igre, United vjerojatno ostati bez njega. To je problem s mladim igračima koji dođu iz drugih velikih nogometnih nacija, u jednom trenutku se jednostavno požele vratiti kući”, komentirao je Scholes u svojoj kolumni.

Bivši igrač ne shvaća zašto se De Gea odriče statusa prvog vratara na Old Traffordu da bi bio drugi vratar na Santiago Bernabeu. Po njegovu mišljenju, teško je zamisliti uspješnijeg vratara od I kera Casillasa koji je osvojio sve, a De Gea je Unitedu nepobitni broj jedan kojeg navijači obožavaju, a igrači cijene.

Čech kao zamjena?

Međutim, Iker Casillas je u zadnje vrijeme na udaru navijača, zbog čega bi mogao već ovo ljeto otići, a idealna zamjena za njega je upravo mladi De Gea koji je po mnogima najbolji vratar Premiershipa.

Iako Louis van Gaal još uvijek ne vjeruje da će De Gea zaista otići, Scholes smatra da bi u slučaju odlaska Španjolca United trebao zamjenu tražiti u Peteru Čechu, o čijem se transferu u zadnje vrijeme također uvelike prič

Linker
20. rujan 2024 16:18