AP
NAPADAČ DNJIPRA

Nikola Kalinić: 'Hajduk je dobar, ali Šahtjor nije mjerilo. Pa to je smiješna momčad...'

'Favoriti smo protiv Bijelih, međutim naš najveći problem je činjenica da smo još neuigrani'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. kolovoz 2014. 16:57

Kako je u Dnjipropetrovsku dočekan ždrijeb ? Moglo je i bolje, ali nisu nezadovoljni igrači Dnjipra.

- Favoriti smo, međutim naš najveći problem je činjenica da smo još neuigrani. Uz to, obje utakmice igramo kao gosti - konstatirao je u startu Nikola Kalinić, nekadašnji centarfor Hajduka, a danas napadač Dnjipra.

Zbog ratne situacije u Ukrajini, Dnjipro će igrati u u sigurnijem dijelu zemlje, u Kijevu ili Lavovu. Zašto su neuigrani? Zato što je nakon četiri godine otišao Španjolac Juande Ramos, a došao bivši trener Metalist Harkiva Miron Markevič.

- U odnosu na prošlu sezonu otišao je Brazilac Giuliano, a došao Brazilac Matos iz Čornomoreca. Ali, promjena trenera nosi nove zahtjeve i trebat će nam vremena dok uhvatimo ritam - objasnio je Kalinić aktualnu situaciju “nebesko-plavih”.

Dnjipro je u prvenstvu na maksimalnom učinku sa šest bodova iz dva susreta, ali iz Europe je ispao bez postignutog pogotka u dva dvoboja s Kopenhagenom.

- Počeli smo sezonu bez Matheusa, Strinića i kapetana Rotana. Ali, sva trojica će biti spremni za Hajduk.

Kakav je Hajduk u očima nekadašnjeg stanovnika Poljuda? Igrač koji i danas drži rekord u visini izlaznog transfera s Poljuda (7 milijuna iz ljeta 2009. u Blackburn) smatra da je aktualni Hajduk izrastao u kvalitetnog suparnika.

- Da igramo prvu u Dnjipropetrovsku, rekao bih da smo u dobroj poziciji. Međutim, ovako je drukčija situacija. Jači smo, nije to sporno, međutim početak je sezone, a mi imao novog trenera. S druge strane, Hajduk iza sebe ima sjajnu atmosferu, navijače koji kao i uvijek stvaraju pakleno ozračje na Poljudu. I nije to jedini adut Hajduka, jer trener Tudor je također važna karika uspjeha. Bez Tudora Hajduk sigurno ne bi bio ovako uspješan, jer potvrdilo se da zna sjajno motivirati i pripremiti momčad za velike utakmice.

Kalinić je gledao dvoboj Bijelih sa Šahtjorom, ali ne uzima splitski susret kao mjerilo vrijednosti.

- Cijenim atmosferu koja je bila na toj utakmici, cijenim i igru Hajduka, ali ne mislim da se po tom dvoboju može reći kakav je Hajduk. Šahtjor je jedna pomalo smiješna momčad. Njihov najveći domet u igri je bacanje auta s centra igrališta. Ali jasno je da treba i takvom Šahtjoru zabiti tri pogotka. Mi smo ispali iz kvalifikacija Lige prvaka, ali ne sumnjam da ćemo podizati nivo forme kako vrijeme bude odmicalo.

Linker
21. rujan 2024 20:01