PODCJENJUJU LI NAS?

NI RIJEČI O HRVATSKOJ Del Bosque: Italija je jak protivnik; Prandelli: Nisam želio Irsku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2011. 21:43

Izbornik nogometne reprezentacije Španjolske, Vincente del Bosque, priznao je nakon ždrijeba za Euro 2012. godine da je zabrinut snagom Italije s kojom njegova momčad i otvara svoj nastup...

Uz dvije spomenute reprezentacije, u skupinu C smjestile su se Irska, te Hrvatska. U prvom kratkom intervjuu Del Bosque se nije osvrnuo na Hrvatsku s kojom igra posljednji susret skupine, već je samo komentirao prvu utakmicu na Euru protiv Talijana.

- Italija nas je nedavno pobijedila (2-1) i bit će vrlo jak protivnik – rekao je Del Bosque koji je u konačnici bio zadovoljan ždrijebom.

- Bit će to vrlo teško Europsko prvenstvo. Igrat će 16 momčadi i svaka predstavlja prijetnju na putu do naslova. Međutim, ono što sam priželjkivao sam i dobio (izbjeći Njemačku i igrati u Poljskoj). Dobro ćemo se pripremiti i bit ćemo spremni za prvi susret s Italijom u Gdanjsku – zaključio je španjolski izbornik.









Prandelli: Vrlo teška skupina

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli nije bio oduševljen ždrijebom za Euro 2012. godine koji je "azzurre" smjestio u skupinu C zajedno sa Španjolskom, Hrvatskom i Irskom...

- To je vrlo teška skupina. Nismo željeli igrati protiv Trapattonija (Irska) iz puno razloga. Ktome, igramo i protiv svjetskih prvaka. Moramo biti dobro pripremljeni u lipnju jer će to biti vrlo težak turnir za nas – rekao je Prandelli za Rai, te potom nastavio.

- Ne znam tko će biti teži protivnik između Hrvatske i Irske, ovisit će o fizičkom stanju u lipnju. Znam da će Trapattoni pokušati doći do najboljih rezultata do samoga kraja. Rekao mi je da bi volio dovesti Irsku u Italiju na treninge uoči turnira, ali sada će promijeniti svoje planove i ostati u Krakowu.

Izrazio je također Prandelli nadu da će do početka Eura na raspolaganju imati zdrave Antonija Cassana i Giuseppea Rossija.

- Nadam se da ćemo na raspolaganju Rossija i Cassana. U sljedećih nekoliko mjeseci pokušat ćemo vidjeti i shvatiti hoće li to biti moguće. Ali, ako ih i neću imati na raspolaganju, neću promijeniti naš sustav igre.

Italija nastup na Euru otvara utakmicom protiv branitelja naslova, Španjolske, 10. lipnja.

Linker
25. rujan 2024 03:31