CROPIX
DOMINACIJA NA JEDNOJ STRANI

'NETKO MOŽE REĆI I DA RIJEKA IMA POPUST KOD NAS' Uvijek se priča o utakmicama Dinama i 'sestrice' Lokomotive, ali ni s Rijekom nije bitno drugačije

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. svibanj 2017. 11:15

“Netko može reći i da Rijeka kod nas ima popust jer ih nismo dugo pobijedili”, govorio je nakon utakmice Rijeke i Lokomotive na Rujevici gostujući veznjak Josip Ćorić odgovarajući na aluzije da će Dinamo imati popusta kod Lokosa u utakmici koja se igrala nekoliko tjedana kasnije. Taj “dugo nismo pobijedili Rijeku” preveden u brojke, utakmice i dane, znači da Bijeli protiv Lokomotive imaju 10 pobjeda u posljednjih 10 prvenstvenih i kup- utakmica, odnosno da posljednji poraz seže još od pred 789 dana.

Križarić opet sudi

Vjerojatno bi bio i duži da tog 9. ožujka 2015. u naslovnoj ulozi nije bio Dražen Fejer, pomoćnik Igora Križarića (i danas sudi u Kranjčevićevoj), koji je najprije u 10. minuti signalizirao nepostojeće zaleđe kod pogotka Tomasova, pa u završnici propustio mahati zaleđe Gržana u akciji koja je prethodila (dvojbenom) jedanaestercu iz kojeg je Leko pogodio pobjedu domaćina.

Prije te utakmice Lokosi su tri puta teško stradali od Rijeke (6:0, 4:0, 4:1), visokom pobjedom protiv Lokomotive (5:0) Riječani su i započeli sadašnji niz u međusobnim ogledima koji traje već deset utakmica, ali i u kojem je, izuzev te prve, svaka bila “knap”. Počevši od onog prvog ogleda na Rujevici do ovog posljednjeg kojeg su odigrali u ožujku. Uvijek “na nož”, na gol ili dva razlike, na potez pojedinca koji bi okrenuo tijek utakmice.

Ni Ivković, ni Ćuk, do danas ni Tokić nisu uspjeli zaustaviti Riječane koji od dolaska Matjaža Keka niti jednu momčad nisu pobijedili toliko puta koliko Lokomotivu. Računajući i kup utakmice čak 16 puta od 20!

Linker
23. rujan 2024 04:28