RUSKA PREMIERLIGA

Nesreća za Bilića i Lokomotiv: Ostali bez dva igrača pa primili gol u 92. minuti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2012. 13:44

U derbi utakmici 14. kola ruske nogometne Premier lige, moskovskom ogledu CSKA i Lokomotiva, koji vodi hrvatski strateg Slaven Bilić, slavio je domaćin s 2-1 golom u 92. minuti.

Iako je Lokomotiv odigrao solidnu utakmicu, ostaje činjenica da Bilić s Lokomotivom nije pobijedio šestu utakmicu zaredom. Kombinirano je u domaćem prvenstvu i Kupu upisao čak četiri poraza i dva remija. Spomenimo da ruski mediji posljednjih dana itekako glasno pričaju o otkazu koji prijeti Biliću na ovoj dužnosti, a nakon ovog poraza opasnost za takvo što je još veća.

Veliki se problem za Lokomotiv dogodio u 53. minuti kada je Tarasov dobio drugi žuti karton, te je ostavio svoju momčad s igračem manje. No, čak je u završnici Bilićeva momčad mogla doći do tri boda, ali je Grigorjev ostao bez pogotka. U 82. je Grigorjev solidno pucao s vrha šesnaesterca, ali je dobro postavljen bio domaći vratar Akinfejev, dok je minutu kasnije glavom Grigorjev pucao pored stative.

I onda je u 92. minuti CSKA zabio gol odluke. Hrvatski vratar Dario Krešić je kratko odbio udarac, ali je lopta završila kod Wernblooma koji je pogodio sa sedam-osam metara za konačnih 2-1.

CSKA je, inače poveo u 29. minuti kada je Elm pogodio iz slobodnog udarca prevarivši pritom hrvatskog vratara koji je sporo reagirao. No, samo četiri minute kasnije već je bilo 1-1 kada je udarac Ješčenka, uz dodir od jednog domaćeg nogometaša, urodio pogotkom.

Uz Krešića, svih 90 minuta je za domaćina odradio i Vedran Ćorluka. Lokomotiv je ostao na osmom mjestu ljestvice, a CSKA se probio na sam vrh, nakon četvrte pobjede zaredom.

- Ne znam, mislim da nisam tako strogo zaslužio ova dva žuta kartona. U takvim se utakmicama, kao što je ova, ne pokazuju žuti kartoni tek tako - rekao je isključeni Dmitrij Tarasov.

- Igrali smo dobro, nismo zaslužili izgubiti, ali ovakve stvari nam se ponavljaju.

Tarasov je rekao i sljedeće:

- Ne, Bilić nije vikao ni na koga u svlačionici. Zapravo, samo je svakome pružio ruku i samo je šutio - rekao je Tarasov.

Za Lokomotiv je ovo bila šesta utakmica bez pobjede (četiri poraza i dva remija), te se klub nalazi na osmom mjestu ljestvice. Slaven Bilić je sve bliže odlasku (otkazu) u Moskvi...

Ruska Premierliga, 14. kolo:

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 2-1 (Elm 29, Wernbloom 90+2 / Ješčenko 33)

Redoslijed: 1. CSKA Moskva 33, 2. Zenit 30, 3. Anži 29 (-1), 4. Spartak Moskva 25, 5. Kuban 25..., 8. Lokomotiv 21...

Linker
23. rujan 2024 01:28