www.fclm.ru
SJAJNA IGRA, ALI...

Lokomotiv protiv Anžija jedva spasio bod nakon što je promašio bezbroj šansi

Bilićeva momčad odigrala je sjajnu utakmicu, potpuno je nadigrala vodeću momčad prvenstva, ali na kraju je ispustila bodove... Remi je izvukao N' Doye
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 11. studeni 2012. 13:54

Najbolja predstava nogometaša Lokomotiva ove sezone nije bila dovoljna za tri boda protiv Anžija! Prvi klupski derbi Slavena Bilića i Guusa Hiddinka završio je kao i većina reprezentativnih - remijem, ovaj put 1-1, a domaći su pogodak primili velikom pogreškom vratara Guilhermea, i to iz jedinog udarca na vrata gostiju u drugom poluvremenu.

Anži je tako ostao drugi, a “željezničari” osmi. Protiv dva prvoplasirana sastava lige Bilićeva je momčad umjesto šest, koliko je zaslužila na terenu, upisala samo bod.

- Samo bod, da, ali ponovno smo bili puno bolji, po igri i prilikama, primili smo gol iz njihova jedinog udarca unutar okvira na cijeloj utakmici. Suparnički vratar je ponovno na našem stadionu igrač utakmice, dakle mi smo izgubili dva, a ne osvojili jedan bod jer po svemu smo zaslužili pobjedu - rekao je trener domaćih Slaven Bilić.

On je neutralizirao glavne Hiddinkove adute: maestralni Ćorluka i Burlak zaustavili su najbolji napadački tandem lige, Traorea i Eto’a, koji su kombinirano zabili 15 uz šest asistencija, a ni graditelj igre Perle iz Degestana, Boussoufa, nije se naigrao.

Gosti su poveli u 72. minuti kad je ne odveć jak udarac Carcele prošao kroz trbuh Guilhermeu, koji se nakon šest mjeseci vratio na vrata Lokomotiva zahvaljujući ozljedi Krešića i do te loše intervencije ostavio vrlo dobar dojam. Domaći su izjednačili u 84. minuti, nakon ulaska Bilićeva jokera Pavljučenka koji je pucao sa 20 metara i pogodio N’Doyea od čije se noge lopta odbila u suprotnu vratnicu, pa iza crte. No, da ne bi ovisio o pomoćnom sucu, senegalski napadač je prvi dotrčao do lopte i zakucao je u mrežu te pogodak posvetio nedavno rođenom sinu Muhamedu. Do kraja utakmice je Anži, koji je u posljednjih 20-ak minuta fizički pao, što je posljedica dvoboja s Liverpoolom u četvrtak u Euroligi, čuvao loptu i krao vrijeme te je ostalo 1-1, uz statistiku udaraca na vrata 20-6, unutar okvira 7-1.

- Ušli smo u rezultatski crnu seriju i zbog toga smo iznimno nezadovoljni, ali na treninzima radimo dobro, igramo dobro, stvaramo šanse. Imamo jak karakter i čvrstu volju i nastavimo li s ovakvim pristupom i igrama, rezultati se jednostavno moraju početi okretati u našu korist - poručio je Bilić koji je na ovom istom terenu u rujnu 2006. odigrao 0-0 s tada Hiddinkovom Rusijom.

Zanimljivo, točno prije godinu dana u Istanbulu bilo je 3-0 za Bilićevu Hrvatsku pritiv Hiddinkove Turske, a pogodak Marokanca s belgijskom putovnicom Carcele prvi je koji je neka Hiddinkova momčad postigla protiv postave Slavena Bilića.

Gosti iz Mahačkale su u prvih 45 minuta imali dvije prilike: prvu je spasio Ćorluka ispred Žirkova, a druga je, udarac glavom stopera Tagirbekova, završila u vratnici. S druge, pak, strane, gosti su dvaput s crte spašavali udarce domaćih, poput Ćorlukina nakon kornera u 31. minuti, a u nastavku, iako bez ozlijeđenog najboljeg asistenta Samedova, Lokomotiv je stvorio čak šest izglednih situacija, ali obrana gostiju na čelu s novim reprezentativcem Vladimirom Gabulovim pred očima izbornika “zbornaje” Fabija Capella spretno je i sretno sve izdržala.

Lokomotiv sad čekaju četiri takozvana lakša suparnika (K. Sovjetov, Krasnodar, Alanija, Volga) do derbija u posljednjem jesenskom kolu s Dinamom, no prijedlog je da se posljednja dva kola, 19. i 20., zbog nadolazeće hladnoće i snijega odgode za proljeće. Odluka vodstva lige bit će poznata 17. studenoga.

Ruska Premierliga, 15. kolo:

Lokomotiv - Anži 1-1 (N'Doye 84 / Carcela-Gonzalez 72)

Redoslijed: 1. CSKA 36, 2. Anži 33, 3. Zenit 30 (-1), 4. Terek 28..., 8. Lokomotiv 22...

Linker
23. rujan 2024 03:29