NOVI PRIZORI SUPERKUPA

Ne stišava se bura: Mourinho nogom stao Cescu na glavu, a ni Messi nije ostao dužan...

Ne stišava se bura oko uzvratnog dvoboja Španjolskoga nogometnog superkupa do kojeg je 3-2 pobjedom na Nou Campu došla Barcelona...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 20. kolovoz 2011. 12:59

Nogometaši Real Madrida i njihov trener Jose Mourinho okrivljeni su za incident koji se dogodio pred sam kraj utakmice, nakon što je Realov brazilski bek Marcelo poput bezumnika pokosio Cesca Fabregasa obadvjema nogama.

Madridski AS potrudio se, međutim, dokazati da su velike zasluge za incident imali i Barcelonini igrači, a pogotovo njihov najbolji igrač Lionel Messi. Iz fotografija i videoisječaka vidljivo je da prije Marcelova prekršaja Messi provocira Mourinha na klupi gestikulacijama tipa "samo ti lupetaj!". Također se Barcelonin Argentinac, premda ga je Realov Francuz Karim Benzema pokušao smiriti, malo nakon toga nesportski zaletio u tijelo Realova Portugalca Fabija Coentraa.

Doda li se tome da je u nastaloj gužvi nakon Marcelova prekršaja i isključenja David Villa šakom udario Mesuta Özila, uvrijedivši ga pritom na vjerskoj osnovi, očito je da su Barcelonini nogometaši itekako aktivno sudjelovali u incidentu.

Ipak, najlošiji je dojam vlastitim ponašanjem svakako ostavio sam Realov trener. Osim što je u Messijevoj blizini izrazom lica gestikulirao da Argentinac smrdi, indisponirani je Mourinho nakon Marcelova prekršaja, htijući doći do suca, nespretno (tko zna da li i namjerno!?) nagazio na Fabregasovu glavu dok je ovaj ležao na travi.

Valdano: Mourinhovo ponašanje ne ide na čast niti njemu niti klubu



- Jose Mourinho morao bi znati ponašati se bolje – rekao je Jorge Valdano, bivši sportski direktor Real Madrida, u izjavi za ADN Deportes...

- Rekao bih da ono što se dogodilo u srijedu prtiv Barcelone ne služi na časti niti Real Madridu niti njegovu treneru. Uvjeren sam nitko u klubu nije ponosan zbog onoga što se dogodilo – rekao je Argentinac dodavši:

- Mourinho je došao u klub sa 109-godišnjom povijesti i morao bi biti svjestan da predstavlja instituciju vrlo čvrste kulture. Nažalost, ne događa se prvi put da u uvjetima viskokih napetosti koje nogometni klasici između Barcelone i Reala nose, ljudi gube glavu.

Valdano je s povratkom Florentina Pereza na predsjedničko mjesto u klubu ustoličen kao sportski direktor paralelno s dolaskom portugalskog trenera. Spletkama skloni Portugalac Valdana je, međutim, tijekom sezone najprije razvlastio, a potom i posredno smijenio. Postalo je jasno da je Valdano tehnološki višak i da Mourinho ne trpi tutore.

Trener Reala ponašao se u najmanju ruku neuračunljivo tijekom uzvratnog sraza Španjolskog superkupa u Barceloni, koji je katalonska momčad na kraju uzela pobijedivši 3-2. Zbog verbalnog konflikta s Leom Messijem Mourinho se u Argentinčevoj blizini mrštio gestikulirajući da najbolji svjetski nogometaš smrdi. U općem naguravanju nakon bezobzirnog prekršaja Marcela na Cescu Fabregasu Mourinho je pomoćnog Barçina trenera koji je počeo dijeliti pravdu, pokušavajući ga navući za uho, upiknuo prstom u oko. Malo prije toga neoprezno je nagazio na glavu Fabregasu koji je to vrijeme ležao na travnjaku.

Marca: Mourinhu je žao i kaje se



Madridski sportski dnevnik Marca donio je u subotu u svom tiskanom izdanju pokajnički tekst u ime Realova trenera Josea Mourinha...

"Jose Mourinho nije sretan zbog onoga što je učinio u srijedu navečer na Nou Campu. Shvaća da je pogriješio i iznimno mu je žao zbog prsta u oko pomoćnom Barceloninu treneru Titu Vilanovi. Žaleći zbog svog ponašanja Mourinho se povukao u krug obitelji i najbližih prijatelja", piše Marca u klasičnoj PR-maniri.

"Trener Reala svjestan je da ništa ne opravdava njegove reakcije, pa čak niti mnogobrojne provokacije koje je pretrpio te večeri od Barceloninih igrača. Zna da to, kao i napetost u završnim trenucima utakmice, nije i ne može biti opravdanje za fizički napad na čovjeka."

"Mourinhu je također žao što je u afektnim trenucima na press-konferenciji Vilanovu namjerno nazvao krivim imenom (Pito)."

"Portugalac zna što predstavlja kao trener Real Madrida, svjestan je svojih djela i odgovornosti. Premda je kasno za ispravke, u sličnoj se situaciji nikad više ne bi ponio na ovakav način", navodi Marca.

Casillas telefonski sklopio primirje s Xavijem i Puyolom



Kapetana Barcelone Xavija Hernandeza, s kojim je u završnici uzvratnog dvoboja Španjolskog superkupa imao vruću raspravu, Realov kapetan Iker Casillas nazvao je dan nakon utakmice...

Španjolska radijska postaja Onda Cero izvijestila je da je 30-godišnji vratar odlučio preuzeti inicijativu i izgladiti razmahane napetosti između dviju strana. Razgovarao je najprije s Xavijem, a potom i s Carlesom Puyolom, prvim Barceloninim kapetanom koji je trenutačno izvan kadra.

Prema navodima istog izvora, golman Reala uspio je izgladiti nesporazume i telefonski su kapetani sklopili primirje. Ostaje za vidjeti koliko će ono izdražti u sljedećem okušaju divova, koji se igra devetog prosinca na Santiago Bernabeuu.

Linker
25. rujan 2024 08:23