IVAN TURINA

Nagovaram Banguru da dođe u Dinamo, ali čujem da ga prate neki bogatiji klubovi'

Znam da je AIK nedavno odbio četiri milijuna eura od Lokomotiva iz Moskve. Jako ga cijene, ne žele ga nikako dati za male novce. Svjesni su da je riječ o odličnom igraču - kaže "menadžer" Turina, koji hvali svoga prijatelja. Turina mu je, naime, i vozač i vodič
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. travanj 2011. 12:00

Dinamova lista potencijalnih ljetnih pojačanja još će puno puta doživjeti promjene, a na njoj se trenutno nalazi ime Bangura. Nije riječ o bivšem TV voditelju i vlasniku modne agencije Hamedu Bangouri, ovaj se momak zove slično, Mohamed Bangura i napadač je švedskog AIK-a. Reprezentativac je Sierra Leonea, lani je u prvenstvu u 13 utakmica zabio šest golova, a u novu sezonu, koja je u Švedskoj počela prošlog vikenda, krenuo je solidnom partijom u gradskom derbiju protiv Djurgardena.

Vrhunski napadač

- Je, igrao je dobro, ali sam ja bio najbolji igrač utakmice. Obranio sam u 90. minuti veliku šansu, prije toga još nekoliko njih. Pred 30 tisuća ljudi, to je pravi gradski derbi u Stockholmu - priča nam Bangurin suigrač, vratar Ivan Turina, koji je ne krije da zna za Dinamov interes za mladog (21) napadača.

Naime, Zoran Mamić je prošle godine bio u Stockholmu, gledao AIK i odlučio se za Walida Attu, koji je “parkiran” u Lokomotivu. No, i tada se Bangura spominjao kao moguća prinova, ipak, u Dinamu su očito odlučili pričekati do ovoga ljeta i vidjeti kako će se stvari odvijati. A one se, izgleda, ne odvijaju baš prema Dinamovu planu.

- Znam da je AIK nedavno odbio četiri milijuna eura od Lokomotiva iz Moskve. Jako ga cijene, ne žele ga nikako dati za male novce. Svjesni su da je riječ o odličnom igraču - kaže “menadžer” Turina, koji hvali svoga prijatelja. Turina mu je, naime, i vozač i vodič, jer skromni dečko iz Sierra Leonea još nije nabavio prijevozno sredstvo po Stockholmu.

- Meni je on - sjajan. Vrhunski napadač, kakvog Dinamo trenutno nema, podsjeća stilom na Mandžukića. Brz, probojan... Dinamu bi on sigurno dobro došao, a nije samo vrhunski na terenu, odlično se ponaša i izvan travnjaka. Ne izlazi, ne pije alkohol, a moram vam reći da i jako malo zarađuje. Tu su plaće nogometašima male, čak i usporedbi s ostalim profesijama Švedskoj, u Dinamu i najmanje plaćen igrač ima više od njega. Što se njega tiče, dolazak u Dinamo sigurno ne bi bio problem - rekao je bivši Dinamov golman, koji je i s Bangurom već pričao o Dinamovu interesu. Možda ga on uspije nagovoriti.

Bio bi pojačanje

- Nagovaram ga, govorim mu sve najbolje o Dinamu, rekao sam mu da će, ode li u Maksimir, za godinu-dvije vrijediti 10-15 milijuna eura. Kažem, nije problem u njemu, već u klubu, koji ga ne da ispod cijene. Čujem i da su ga počeli pratiti neki bogatiji klubovi, poput Bayerna, Tottenhama, navodno i Chelseaja. Vrlo je zanimljiv, reprezentativac svoje zemlje, vjerujem da bi Dinamu bio pojačanje - siguran je Turina, ali i priznaje: - Ipak, posao je još daleko od gotovoga, osim nedvojbenog interesa, ništa se nije previše pomaknulo od prošle godine. Stvarno ne znam koliko bi AIK tražio za njega, ali da ga je htio prodati, prodao bi ga u Rusiju. Vidjet ćemo.

Linker
24. rujan 2024 12:20