TORRES EKSKLUZIVNO ZA SN

'Nadam se da Modrić protiv nas neće imati svoj dan. Ne bi se htjeli vaditi protiv Hrvata'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 31. svibanj 2012. 13:01

Osmijeh se vratio na lice Fernanda Torresa. Pogodak Barceloni u polufinalu Lige prvaka te kasnije osvajanje istog natjecanja napunili su 28-godišnjeg napadača samopouzdanjem. Pa Fernando Torres danas djeluje kao i prije - željan je i gladan golova. Španjolski novinari nam tvrde da ni oni dugo nisu vidjeli ovako raspoloženog Torresa, ali i da će on sigurno biti udarna napadačka igla D el Bosquea na Euru. S Torresom smo popričali u austrijskom Schrunsu.

Kako ste zadovoljni svojom formom? Ove sezone se i niste nazabijali u Chelseaju...

- Da, ponavljam, imao sam lošu sezonu. Ali, na ovom prvenstvu ću biti totalno fit. Sada se osjećam fantastično.

U skupini ćete se 'sukobiti’ s Italijom, Irskom i Hrvatskom?

- Izuzetno zahtjevna skupina u kojoj je sve moguće. Na ovom Euru neće biti slabih reprezentacija, a znam da se i Italija i Hrvatska i Irska nadaju plasmanu u drugi krug. Zato mi moramo biti na visokoj razini i ne dopustiti bilo kakva iznenađenja u tim dvobojima.

Koliko može Hrvatska na ovom Euru?

- Hrvatska je izuzetno kvalitetna i tehnički snažna momčad koja je godinama u samom vrhu svjetskog nogometa. Iako smo sada potpuno fokusirani na utakmicu s Italijom, već smo gledali nekoliko DVD-a s utakmicama Hrvatske. Znamo da nas protiv vas očekuje vrlo teška utakmica, ali ja očekujem da mi već do tada osiguramo plasman u drugi krug. Ne bi bilo baš ugodno 'vaditi’ se protiv Hrvatske.

Znači, nema podcjenjivanja?

- Kakvo podcjenjivanje! Pa ja još pamtim vašu pobjedu na Wembleyju, kada ste nadigrali Englesku i onemogućili joj plasman na Euro. To je za mene, ali i za pola nogometnog svijeta, tada bio veliki šok. Imate sjajne igrače, vrhunske individualce.

Imate li svog favorita među reprezentativcima Hrvatske?

- Luka Modrić! U Premier ligi je, bez dvojbe, najteže uspjeti, a Modrić se i na Otoku dokazao kao fantastičan igrač. On je ponajbolji igrač Tottenhama, vrlo cijenjen u Engleskoj. A i osobno mi se sviđa njegov način igre. Zna i razumije nogomet. Vjerujem kako bi on na ovom Euru mogao napraviti velike stvari. Želim mu sreću, ali se nadam da protiv nas neće imati svoj dan.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Linker
24. rujan 2024 17:30