GABRIEL BOUYS Afp
PRESICA UOČI SPEKTAKLA

Modrić: Ne želim se više nikad tako osjećati, dat ćemo sve od sebe; Benzema: Luka je impresivan!

Trener, kapetan i ‘motor‘ Real Madrida održali su press-konferenciju u glavnome gradu Finske
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 19:22

Real Madrid (pobjednik Lige prvaka) i frankfurtski Eintracht (pobjednik Europske lige) igraju u srijedu finale Superkupa. Čast domaćinstva pripala je Olimpijskom stadionu u Helsinkiju.

Kako prenosi As, prilika je to za prvi ovosezonski trofej i jednima i drugima, a dan uoči finala organizirana je presica Reala u glavnome gradu Finske na kojoj su glavnu riječ vodili trener Carlo Ancelotti, kapetan Karim Benzema i drugi zamjenik kapetana, naš maestro Luka Modrić (prvi je zamjenik Nacho, treći Dani Carvajal).

Koliko je težak bio put do Superkupa i kakav bi osjećaj bio osvojiti prvu ovosezonsku titulu?

Benzema: "Put je bio težak, išli smo iz utakmice u utakmicu. Ovo je san, to je nešto vrlo važno; spremni smo i pokušat ćemo pobijediti. Mi smo europski prvaci i želimo donijeti trofej u Madrid".

Modrić: "Bilo je teško, ali u isto vrijeme jako lijepo. Jako smo uzbuđeni zbog sutrašnje utakmice, to je mogući prvi trofej u sezoni. Imali smo sjajnu predsezonu i dat ćemo sve od sebe".

image
JAVIER SORIANO Afp

Karime, smatrate li sebe najboljim igračem na svijetu?

Benzema: "Ne bavim se time, ali želim nastaviti davati sve od sebe za ovaj klub svake godine. Madrid je najbolji klub na svijetu te ako ovako nastavimo svake godine, i dalje ćemo napredovati. Prošle sam godine imao izvrsnu sezonu, ali "najbolji na svijetu"... To je formulacija za neke druge. Ja sam fokusiran na isključivo na sebe."

Može li Eintrachtov rezultat od 1:6 protiv Bayerna zavarati?

Ancelotti: "Nisam gledao tu utakmicu i rezultat nas neće zavarati. Eintracht je sjajno igrao u Europskoj ligi, zaslužili su je osvojiti jer su igrali jako dobro. Dinamični su, intenzivni; da bismo ih pobijedili morat ćemo se boriti i igrati dobro, ali mi zapravo već imamo sve moguće predispozicije. Predsezona je bila jako dobra i dolazimo sa samopouzdanjem. Ideja o osvajanju nove Lige prvaka i dalje je s nama i želimo je produljiti".

Modrić, Benzema... zar vam godine ne prolaze?

Benzema: "Ne postoje godine, haha. Nismo mladi, ali naporno radimo u svim aspektima, kako na terenu tako i izvan njega. Gledam u ovu momčad i vidim jednu vrlo dobru skupinu".

Modrić: "Da biste dosegli ove razine, morate se mnogo posvetiti ovoj profesiji i na terenu... i izvan njega. I to je ono što mi radimo. Spremni smo odraditi dobru sezonu, spremni smo dati sve od sebe".

image
KEVORK DJANSEZIAN Afp

Benzema, je li izazov pobijediti Marcela u titulama?

Benzema: "To nije nešto što mi je u glavi. Ali sanjam o osvajanju trofeja i idem prema tome. Individualna stvar proizlazi iz stvari koje radite za momčad, to je najvažnije".

Ancelotti, na koji način razmišljate o osvajanju još jedne titule? Karime, je li vam Cristianov odlazak omogućio da pokažete svoj puni potencijal?

Ancelotti: "Mi uvijek razmišljamo isključivo o naslovu i svaka je pobjeda uvijek posebna. Ne gledam statistiku, ona nije važna; uživam u svojim igračima."

Benzema: "Otkad je Cristiano otišao, zabio sam više golova, to je istina. Ali kad je on bio tamo, davao sam više asistencija, odrađivao druge zadatke. Znao sam da mogu više i - kad je otišao - pretpostavio sam da je sada moj red".

Luka, hoćeš li imati drugačiju minutažu ove sezone?

Modrić: "Uopće ne. Godine nisu važne, ono što radite na terenu je. Ne morate razmišljati o godinama; osjećam se jako dobro i nisam razgovarao s Ancelottijem o svojim minutama. On zna da volim igrati, da se osjećam dobro i na raspolaganju sam ekipi da dam sve od sebe. U prosincu je Svjetsko prvenstvo, ali to ništa ne mijenja. Moj posao je da budem spreman, dobro treniram i da budem dostupan".

Koliko važnosti pridajete ovom europskom Superkupu?

Modrić: Mnogo. Bilo koja titula nam je važna. Sjećam se kad smo je prošli put izgubili od Atletica i ne želim se više tako osjećati. Dat ćemo sve od sebe da sutra dobro počnemo sezonu."

Benzema: "Nemam što dodati. Sljedeće pitanje!"

image
ROBYN BECK Afp

Luka, što bi volio imati od Karimovih osobina, i obratno - Karime, što bi volio imati od Lukinih osobina?

Benzema: "Sve, volim način na koji igra. Vidite ga na treningu i impresivan je. Zna igrati s jednim ili dva dodira; ako bih nešto morao zadržati, onda je to sigurno njegova vanjština".

Modrić: "Također sve! Kad sam došao ovdje, poznavao sam ga jedino gledajući ga na televiziji, ali onda sam otkrio da je on netko jedinstven. Impresivan talent. Drago mi je da sada svi prepoznaju ono što ja znam već dugo".

Je li prošla sezona bila vaša najnevjerojatnija sezona kao trenera?

Ancelotti: "Rekao bih da jest. Nikada nisam osvojio prvenstvo i Ligu prvaka u isto vrijeme. Moji igrači su to postigli mješavinom duha, stava, kvalitete, entuzijazma, iskustva... iz svih ovih razloga, uspjeli smo nešto tako važno".

Utakmica Superkupa na rasporedu je u srijedu u 21.00.

Linker
25. travanj 2024 10:57