KEVORK DJANSEZIAN Afp
PRIPREMNE UTAKMICE

Real pobijedio Juventus, Lewandowski se ispromašivao, Barcelona slavila. Zvižduci za zvijezdu Katalonaca

Španjolski velikani Barcelona i Real Madrid polako privode kraju pripreme za novu natjecateljsku sezonu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. srpanj 2022. 09:10

Madriđani su noćas na Rose Bowlu u Pasadeni s 2:0 svladali Juventus, dok je Barca istim rezultatom u Harrisonu nadvisila New York Red Bullse.

Katalonsku momčad u vodstvo je doveo Dembele na asistenciju Raphinhe, u 40. minuti, da bi konačni rezultat postavio Depay u 87.

Real je pak poveo golom Benzeme iz kaznenog udarca u 19. minuti, da bi u 69. Asensio postigao i drugi pogodak nakon dodavanja Valleja. Penal je izborio Vinicius Jr., a u prvom dijelu Bonucci je iz slobodnog udarca za Staru damu uzdrmao gredu.

Luka Modrić bio je u početnoj postavi Reala te je u 64. minuti prepustio svoju poziciju Tchouaméniju.

- Završili smo ovaj uvodni dio sezone dobrom igrom, pokazali smo napredak u odnosu na prijašnju utakmicu. Momčad je navikla igrati s momcima koji su igrali i prije. Fokusirani smo na europski Superkup, puni smo samopouzdanja i želimo osvojiti trofej. Trenirali smo dobro i igrači imaju minutažu, sve je bilo jako dobro – zadovoljan je bio Realov trener Carlo Ancelotti.

Nije bilo ni većih ozljeda, tek je manji problem osjetio Carvajal.

- Sad moramo malo predahnuti jer je momčad u ovu utakmicu ušla s malo umora. Sad se vraćamo onome što inače radimo na tjednoj bazi.

Istaknuo je talijanski stručnjak i veliku podršku koji je kraljevski klub imao na američkoj turneji.

- Navijači su bili nevjerojatni. Efekt 14. europskog naslova i dalje živi, a Realovi su navijači čudesni u svakom kutku svijeta. Imaju puno ljubavi za nas, bilo je divno doći ovdje i to osjetiti – poručio je Ancelotti.

Bila je ovo prva Realova pobjeda na američkoj turneji, nakon poraza od Barcelone i remija s Club Americom. Modrić i društvo će 10. kolovoza u Helsinkiju igrati europski Superkup s Eintrachtom iz Frankfurta.

Barcelona je pak mogla slaviti i većim rezultatom, no puno toga promašilo je njeno najveće pojačanje, Robert Lewandowski. Suigrači su se trudili kako bi mu namjestili debitantski pogodak, no poljskom je napadaču nedostajalo preciznosti.

Novinari su zabilježili kako je Gerard Pique opet pokupio zvižduke američke publike, najvjerojatnije zbog raskida sa životnom partnericom Shakirom...

Linker
23. travanj 2024 12:54