GABRIEL BOUYS Afp
OSTALI MU DUŽNI

Mbappé ne odustaje, spreman na tužbu protiv PSG-a? Evo koji iznos zahtijeva od Parižana

Prema navodima L‘Equipea radi se o neisplaćenim plaćama i bonusima od mjeseca travnja
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 08:42

Transfer saga oko transfera Kyliana Mbappéa iz PSG-a u Real Madrid nedavno je dobila službenu potvrdu, ali čini se kako još uvijek postoje problemi između Francuza i uskoro njegovog bivšeg kluba. Problemi o kojima se radi su oni financijske prirode, prema navodima L‘Equipea radi se o cifri od oko 100 milijuna eura u neisplaćenim plaćama i bonusima od mjeseca travnja.

Prema francuskim novinama, PSG nema namjeru isplatiti Mbappéu pripadajući dio plaće, bonusa i čuvenog bonusa za lojalnost koji duguje Francuzu. Niti za travanj, svibanj i lipanj, nakon kojeg mu istječe ugovor. Mbappé je, prema navodima, sa svoje strane obećao da neće financijski oštetiti klub ako u konačnici besplatno napusti Park prinčeva. Trenutno su pregovori u tijeku. Međutim, igračevi predstavnici referiraju se na članak 259 povelje o profesionalnom nogometu kako bi branili njegova prava.

Ovaj članak navodi sljedeće: "Klubovi moraju isplatiti plaće ugovorenim igračima najkasnije zadnjeg dana svakog mjeseca, prema uvjetima običajnog prava".

Plan koji nije uspio

Prema L‘Equipeu, Mbappé je pristao odustati od oko 55 milijuna eura bruto kako bi nešto novca ostalo u blagajni PSG-a nakon njegovog odlaska. Bio je to "znak dobre volje" kojim je uspio uvjeriti predsjednika Al-Khelaifija da ga Luis Enrique ponovno uključi u prvu momčad. Bio je to usmeni dogovor, prema navodima.

PSG-ov je plan bio nekako vratiti 180 milijuna eura za Mbappéov odlazak. Način na koji bi to postigli bio je obnova ugovora s Francuzom pa odlazak s izlaznom klauzulom ili uštedom dijela plaće. Plan im u konačnici nije uspio, pa je tako PSG u travnju odlučio ne isplatiti mu plaću.

Prema navodima, igrač se nema namjeru odreći ove svote novca, koja se procjenjuje na oko 100 milijuna eura. Zato bi on ovim zahtjevom upozorio PSG prije poduzimanja pravnih radnji. Pregovori bi se trebali nastaviti tijekom sljedećih tjedana, dok Mbappé odrađuje svoju reprezentativnu dužnost s Francuskom.

Linker
22. lipanj 2024 08:45