KHALED DESOUKI Afp
NA KROVU SVIJETA

Maestro do 28. titule u karijeri: ‘Ancelotti u veličanstvenim noćima nema dvojbi - Modrić je nedodirljiv‘

Kada on i Kroos vode utakmicu, sve sjeda na svoje mjesto, napisao je španjolski AS
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. veljača 2023. 22:55

Novo finale, novi trofej u riznici Kraljevskog kluba. Tako to najčešće biva kada se Real Madrid nađe u završnici nekog natjecanja, tako je bilo i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv Al Hilala (5:3). Za momčad Carla Ancelottija to je peto odličje svjetskih prvaka, a Luka Modrić sudjelovao je u svakom od njih.

Kapetan hrvatske reprezentacije stigao je do 28. momčadske titule u karijeri, a 22. pod grbom Reala. Od kraja Svjetskog prvenstva u Kataru španjolski mediji naznačuju da Modrić nije dosegao svoje optimalno izdanje, a istovremeno je Dani Ceballos, jedan od njegovih zamjena, zabilježio porast forme i počeo opasno konkurirati za prvi sastav. No, u veličanstvenoj marokanskoj noći Modrić je ponovno pokazao da je maksimalno pouzdan kada je to najpotrebnije - u velikim susretima.

image

Luka Modrić protiv Al Hilala

FADEL SENNA Afp

- Ceballos je u porastu, ali Modrić i Kroos su nedodirljivi. U velikim noćima Ancelotti je potpuno jasan i nimalo ne oklijeva. Modrić i Kroos moraju biti dio momčadi. Startali su i u prethodnom ogledu, a startat će i na Anfieldu protiv Liverpoola - stoji u tekstu španjolske Marce.

Modrić je igrao do 74. minute, a onda je Ancelotti umjesto njega uveo defenzvica Nacha Fernandeza kad je trebalo u zatvoriti utakmicu. Hrvatski veznjak praktički je bio nepogrešiv - točnost dodavanja održao je na 91 posto (94 upućene lopte), a četiri od šest dugih lopti pronašlo je traženu metu.

- Modrić i Kroos vodili su utakmicu, a tada sve sjeda na svoje mjesto - napisao je španjolski AS.

Završetkom ogleda u marokanskom Rabatu, trofejna brojalica Luke Modrića glasi ovako: pet odličja Lige prvaka, pet Svjetskih klupskih prvenstava, četiri UEFA Superkupa, četiri Španjolska superkupa, tri titule La lige i jedan trofej Kupa Kralja. Preostale ekipne titule u karijeri podigao je u dresu zagrebačkog Dinama - triput je bio prvak hrvatskog prvenstva, a još dva puta podigao je Kup.

image

Luka Modrić na SP-u u Kataru

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Dodajte tomu Zlatnu loptu iz 2018., svjetsko srebro iz Rusije i broncu iz Katara, FIFA The Best nagradu i UEFA-inu (2018.) nagradu za najboljeg igrača svijeta. Nenadmašno...

Linker
28. travanj 2024 04:57