Ibrahim Aliyu

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
ČEKA SE POSAO

Lokosima je donio sjajnu zaradu, slijedi novi transfer: Velikan zamijetio igrača koji ekipi sređuje pola golova

Ovu sezonu otvorio je još bolje od prošle, s tri pogotka i asistencijom
Piše: SNObjavljeno: 10. travanj 2024. 21:48

Iznimno zanimljiva vijest dolazi iz nogometnih krugova u Zagrebu. Ibrahim Aliyu (22), mladi nigerijski napadač koji je do prije godinu dana izvrsno igrao u Lokomotivi, da bi u transferu teškom 2,1 milijun eura završio u Houstonu, sada je na meti portugalskog velikana Porta.

Aliyu se jako dobro snašao u MLS ligi. u 30 nastupa za Houston zabio je šest golova uz tri asistencije. Ovu je sezonu otvorio još bolje, u prvih šest kola upisao je tri gola i asistenciju. Kako je Houston ukupno zabio osam golova, nije teško izračunati kako je Aliyu ‘potpisao‘ pola golova. Američki mediji ga iznimno hvale, te vide kao jednog od najboljih igrača momčadi iz Texasa.

Tako su ga zamijetili i skauti Porta. Brzanac, jako dobrog driblinga, dobre realizacije, te s već 131 seniorskom utakmicom (26 golova, uz 12 asistencija) u nogama, premda ima tek 22 godine. Hoće li se transfer realizirati, trebalo bi se znati dosta brzo. Aliyu je u Lokomotivu došao za 50 tisuća dolara, pa su na njemu zaradili čista dva milijuna. Vidjet ćemo koliko bi Houston mogao profitirati.

Linker
20. travanj 2024 15:50