SURKSI IZVRIJEĐAO IGRAČE

Kranjčar nakon poraza od Parižana: ZG Dinamo mora pasti, PSG je favorit skupine

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. rujan 2012. 17:29

Predsjednik Igor Surkis bio je ljut i oštar, a mediji u Ukrajini se pitaju - je li Dynamo pogodio pojačanja?

- Ovo je sramota, sramota - govorio je Surkis nakon Pariza. Ne toliko za rezultat nego pristup, tvrdi on. - PSG je bio puno jači od nas, s ovakvom igrom nećemo ništa postići. To trener i igrači moraju shvatiti. Navijači očekuju pobjede ili barem angažiranu igru, čak i ako momčad gubi na poluvremenu 3:0. Više nije rijetko da to izostane. Oni samo kotrljaju loptu po terenu. Mislim da to i ja mogu.

Dodao je da ništa još nije izgubljeno, ali i...

- O tome kakve smo kupili igrače reći ću na kraju sezone.

Niko Kranjčar jedna je od prinova. Angažiran da bude apsolutno pojačanje. Startao je od prve minute, izašao u 77. Ukrajinski mediji konstatiraju da se nije mogao nositi s veznjacima francuske momčadi.

- Napravili smo neke pogreške u prvom poluvremenu i nepotreban kazneni udarac. Dali smo previše prostora Pastoreu i Ibrahimoviću. No, PSG je totalni favorit skupine, kupili su vrsne igrače, sve ekipe koje dolaze u Pariz bit će poražene - prokomentirao je Kranjčar. Drugim riječima, s Portom se treba boriti za poziciju broj 2.

Naime, o ambicijama je Niko rekao:

- Što se nas tiče, moramo obvezno pobijediti u sljedećoj utakmici zagrebački Dinamo. Važno je izvući prave zaključke iz ovoga poraza i dobiti drugi susret. Nećemo pognuti glave.

Najveći zadatak je pred trenerom Jurijom Sjominom:

- Ne smijemo raditi pogreške kao na Parku prinčeva, veznjaci nisu igrali dovoljno disciplinirano.

Čak tri gola primili su iz srca šesnaesterca, loše reagiraju na centaršuteve, posjeća Sjomin da im se jednako dogodilo i protiv Šahtara.

- Htio sam zamijeniti pola ekipe, ali nisam naravno imao priliku.

Ognjena Vukojevića ipak je aktivirao tek u nastavku, iako je hrvatski veznjak na posljednjem treningu bio u udarnih 11. I pogriješio jer Vukojević je ulaskom u 53. minuti donekle stabilizirao sredinu terena.

Linker
21. rujan 2024 16:05