VIDEO LIGA PRVAKA

Triler u Madridu: Ronaldo u 90. minuti srušio City, Luka Modrić odigrao 20 minuta

Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2012. 21:08

Preokretom u maniri filmskih superjunaka, već oplakani Real Madrid sinoć je u posljednjih pet minuta dvoboja s Man Cityjem iščupao tri boda. Spektakularni “meč od milijardu eura”, kako je sudar najavila Marca, ponudio je veličanstveni festival golova, prilika, dinamičnih akcija, uzbuđenja i šokantnih preokreta.

Real je trijumfirao sa 3-2, a pobjednički gol u 90. minuti postigao je, naravno, Cristiano Ronaldo koji je od jučer ponovno sretan i proslavlja svoje pogotke?

Premda najavljen kao starter, Luka Modrić dobio je samo dvadesetak minuta. Utakmicu su obilježili neki drugi nogometaši “iz regiona”, Cityjeva bosansko-srpska veza Džeko - Kolarov u dva je navrata golovima bacala u depresiju prepuni Bernabeu, što u ovoj vrtoglavici od utakmice “građanima” nije bilo dovoljno niti za remi.

Mourinho je krvnu sliku momčadi popravio uvođenjem izostavljenog Özila i Sergija Ramosa iz momčadi, Real je u prvom dijelu djelovao kao kraljevska momčad, gnječio je i gazio podređene goste, no nije uspio kapitalizirati nadmoć.

U drugom je dijelu meč bio ravnopravniji, a poveo je City u 68. minuti, kada je Džeko s desetak metara u gol pretvorio Toureovu asistenciju. Domaćin je, međutim, brzo ustao iz nokdauna te izjednačio Marcelovim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Gol je bio signal za opći juriš koji je rezultirao pogotkom u Casillasovoj mreži, strijelac Kolarov prevario je kompletnu obranu i vratara lukavo izvedenim slobodnjakom, i sve je u tom trenutku mirisalo na karmine. Onda je Benzema efektno spakirao loptu iza Harta u 86. minuti, a na kraju je CR7 donio pobjedu pogotkom koji ide na dušu engleskom golmanu. Jose Mourinho gol je proslavio u ekstazi, kližući travnjakom na koljenima.

U skupini smrti Realov ritam prati Borussia Dortmund, koja je također do bodova stigla tek nakon upornog i predanog kopanja. Sredinom drugog dijela domaćin je promašio jedanaesterac (Hummels) i poentirao tek u 87. minuti golom Lewandowskog. Perišić je u 73. minuti zamijenio Blasczykowskog.

Arsenal i Schalke 04 su iz startnih blokova u skupini B izletjeli s vrijednim gostujućim pobjedama. “Topnici” su već do poluvremena okrenuli rani minus kod Montpelliera (strijelac Belhanda s bijele točke) u 2-1 prednost. Izjednačio je Podolski, a pobjednički gol iz blizine postigao je Gervinho. Schalke je u Pireju slavio golovima Howedesa i Huntelaara.

Neobično glatko i lako Malaga, debitant u natjecanju, “pomela” je s terena Zenit u skupini C. Omiljenu momčad Vladimira Putina s dva je pogotka potopio mladi Isco, a treći je gol dodao Saviola. Papirnati favorit skupine Milan u međuvremenu nastavlja nizati blijede partije. Kao domaćini “rossoneri” su odigrali samo 0-0 s Anderlechtom.









SKUPINA D

Real Madrid - Manchester City 3:2 (Marcelo 76, Benzema 87, Ronaldo 90/Džeko 70, Kolarov 85)

REAL MADRID: Casillas, Varane, Pepe, Marcelo, Arbeloa, Khedira (Modrić 73), Alonso, Essien (Özil 65), Di María, Ronaldo, Higuaín (Benzema 73).

MANCHESTER CITY: Hart, Maicon (Zabaleta 74), Kompany, Clichy, Nastasić, Nasri (Kolarov 37), Javi García, Barry, Silva (Džeko 63), Yaya Touré, Tévez



Real Madrid 3-2 Manchester City footyroom.com by Futbol2101

BORUSSIA DORTMUND - AJAX 1:0 (Lewandowski 87). Promašeni penal: Hummels (Bor,57)



D1-0A www.fasthighlights.com by fasthighlights2013

SKUPINA A

PSG - Dinamo Kijev 4:1 (Ibrahimović 19-11m, T. Silva 29, Alex 33, Pastore 90+1/Veloso 87)

U drugoj utakmici skupine A Lige prvaka, u kojoj je i Dinamo, PSG je u Parizu slavio protiv kijevskog Dinama s čak 4:1.

Francuzi su nakon osam godina opet u Ligi prvaka, a do pobjede su došli pogocima Ibrahimovića (19pen), Thiaga Silve (29), Alexa (32) i Pastorea (90+1). Dinamo je pao već nakon pola sata igre, počasni zgoditak postigao je Veloso u 87. minuti, a utakmicu je za Kijevljane započeo Niko Kranjčar, kojeg je u 77. minuti zamijenio Gusjev. Ognjen Vukojević je ušao u igru u 53. minuti umjesto Garmaša.



P Vs D 4-1 by futbolsapiens

Švedski napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović postao je prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je igrao u čak šest klubova koji su nastupali u tom najelitnijem klupskom natjecanju.

Ibrahimović, doduše, još nije uspio postati pobjednikom Lige prvaka, ali je lista klubova za koje je nastupao impresivna. Ovog ljeta je iz AC Milana prešao u PSG, a ranije je igrao za Ajax, Juventus, Inter i Barcelonu.

Ibrahimović je u Ligi prvaka ukupno odigrao 91 utakmicu i postigao 30 golova. Debitirao je 17. rujna 2002. godine postigavši dva gola za Ajax u pobjedi protiv Lyona 2:1.

'Ibro' je večeras prestigao petoricu igrača koji imaju po pet klubova. To su Nicolas Anelka (Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Fenerbahče, Chelsea), Fernando Morientes (Real Madrid, Monaco, Liverpool, Valencia, Marseille), Stefan Dalmat (Bordeaux, Inter, Lens, PSG, Marseille), Emerson (Bayer, Roma, Juventus, Real Madrid, Milan) i Hernan Crespo (Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan).

Od njih su samo Morientes, i to triput, te Anelka osvajali trofej Lige prvaka.

Paris SG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva (Z. Camara 81), Maxwell - Chantôme, Verratti, Matuidi - Ménez (Nene 77), Ibrahimovic (Lavezzi 73), Pastore

Dinamo Kijev: Koval - Danilo Silva, Kačeridi, Mihalik (Betao 46), Taiwo - Jarmolenko, Garmaš (VUKOJEVIĆ 53), KRANJČAR (Gusjev 77), Veloso, Raffael - Ideye Brown.

SKUPINA B

Montpellier - Arsenal 1:2 (Belhanda 9-11m, Podolski 16, Gervinho 18)



M-A footyroom.com by footyroom

Olympiacos - Schalke 1:2 (Abdoun 58/Howedes 41, Huntelaar 59)

SKUPINA C

Malaga - Zenit 3:0 (Isco 3, 76, Saviola 13)

Milan - Anderlecht 0:0



szólj hozzá: Movie Football Khela

Linker
21. rujan 2024 19:23