SPREMAN ZA KVALE

Kranjčar: Dinamo ima šanse u našoj skupini, a mali Kovačić je pravi nasljednik Badelja!

Najvažnije je u ovom trenutku ova prva utakmica s Makedonijom u Zagrebu. Ta se treba pobijediti, a onda krenuti na sudar s jakim Belgijancima - kaže Niko
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. rujan 2012. 11:39

Niko Kranjčar će opet stići u Maksimir. Ovaj put u dresu Dynama koji nije njegova najveća ljubav, ali je ipak - Dynamo. O svom bivšem Dinamu govori vrlo lijepo, čak nas je iznenadio.

- Modri imaju šanse u ovoj skupini, definitivno imaju. Zašto ne?

Podsjetili smo ga kako se Dinamo prošle sezone proveo u Ligi prvaka, kako je postao najgora momčad u povijesti tog natjecanja. Vrtjeli smo film o Realu, Lyonu, Ajaxu...

- Na greškama se uči! Siguran sam da je Dinamo naučio na onima od prošle sezone. Drugi put zaredom igraju u Ligi prvaka, stekli su iskustvo, imaju dobru momčad i svakako nisu bez šansi. Naravno da su favoriti za prolazak dalje PSG, Porto i Dynamo Kijev, ali Modri mogu nešto napraviti, sigurno mogu.

Ipak napominje da će dečkima Ante Čačića nedostajati Milan Badelj koji je potpisao za HSV.

- Badelj je odličan igrač i sigurno će to biti hendikep, on je donosio mnogo, davao ton, unosio mirnoću. Međutim, kad se oporavi Kova, onda će Dinamo također dobiti ogromnu kvalitetu.

Sviđa vam se Kovačić?

- Pred njim je velika nogometna karijera. Veliki je znalac, Liga prvaka je prilika da se očeliči, da se sudara s najboljima.

Naravno, nismo mogli izbjeći pitanja o predstojećim utakmicama hrvatske reprezentacije s Makedonijom i Belgijom.

- Najvažnije je u ovom trenutku ova prva utakmica s Makedonijom u Zagrebu. Ta se treba pobijediti, a onda krenuti na sudar s jakim Belgijancima.

Belgija je jaka?

- Kažem, prvo se trebamo koncentrirati na Makedonce. Kad već govorimo o Belgiji, onda treba konstatirati da su zaista jaki. Hrvatska i Belgija su favoriti za osvajanje prva dva mjesta u skupini.

Linker
21. rujan 2024 13:29