MARCA O HRVATU

Kod Štimca skroman, u klubu briljira: 'Sevilla ne može bez Rakitića, igra u Valladolidu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2013. 15:38

Odmaranje Ivana Rakitića, koje je trener Sevillinih nogometaša Unai Emery najavio za svog kapetana pri nedjeljnome prvenstvenom gostovanju kod Valladolida, nešto je što si andaluzijska momčad ne može priuštiti...

Zaključak je to iznesen u broju od petka u najčitanijemu španjolskom dnevniku, madridskoj Marci, a temelji se na statističkom podatku iz prošle sezone: Sevilla je lani bez današnjeg kapetana odigrala četiri utakmice i sve četiri izgubila.

Jednu su Andalužani igrali na svom Sanchez Pizjuanu (Valladolid, 1-2), a tri u gostima (Celta 0-2, Real Sociedad 1-2 i Real Madrid 1-4).

Ove je sezone hrvatski veznjak odigrao najviše minuta u španjolskom nogometu. U osam prvenstvenih nastupa zabio je četiri gola i najbolji je klupski strijelac poslije Francuza Kevina Gameira. Dodao je tome i dva pogotka iz dvaju nastupa u Europa ligi.

Zbog ozljede desnog aduktora morao je napustiti travnjak u 76. minuti zagrebačke utakmice Hrvatske i Belgije.

Trener Emery na treninzima zasad uigrava momčad za gostovanje kod Valladolida bez Rakitića. Svejedno ga još uvijek nije sasvim prekrižio. Hoće li Ivan igrati ili ne, odlučit će se možda tek na dan utakmice.

S obzirom na to da je zbog ozljede definitivno nedostupan Marko Marin, drugi važan napadački kotačić Emeryjeve momčadi, Rakitić će možda morati stisnuti zube i nastupiti.

Linker
21. rujan 2024 20:00