AP
LJETNI MERCATO

Klubovi spiskali 2,2 milijarde eura: Modrić, Ibrahimović i Van Persie najveće priče!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. rujan 2012. 19:58

NAJVEĆI TRANSFERI

Pobjednik je, dakle, Thiago Silva. Brazilac je došao u PSG iz Milana za 42 milijuna eura, a slijedi ga Eden Hazard, koji je u Chelsea došao iz Lillea za 40 milijuna.

Za tu je svotu prešao i Lucas Moura iz Sao Paola u PSG, a pariški je klub nadmašio sve konkurente. Naime, od 10 najvećih transfera čak četiri pripadaju PSG-u, uz spomenutu dvojicu tu su i Lavezzi (26 milijuna) i Zlatan Ibrahimović (21 milijun). Luka Modrić je, dakako, među 10 najvećih sa 35 milijuna eura.

NAJVEĆE IZNENAĐENJE

Nema sumnje da je naslov najsenzacionalnijeg transfera uzeo Zlatan Ibrahimović, koji je Milan zamijenio PSG-om. Ipak, ako ćemo tražiti najveće iznenađenje mercata onda je to svakako Javi Martinez. Nikad nijedan njemački klub nije za jednog igrača platio 40 milijuna eura, a sad je Bayern toliko iskeširao za veznjaka Athletic Bilbaa.

NOVA LICA

Dva nova Brazilca također su obilježila ovaj prijelazni rok. Lucasa Mouru, dvadesetogodišnjeg veznjaka Sao Paola, za 40 milijuna eura kupio je PSG (u Pariz će doći u siječnju 2013.), dok je njegov zemljak i vršnjak Oscar za 32 milijuna iz Internacionala došao u Chelsea.

PROMAŠENI 'ZICERI’

Ostanak Kake u Realu nitko nije očekivao, ali nekad najbolji igrač svijeta ipak će dijeliti svlačionicu s Lukom Modrićem. Poput njega, u Bilbau je ostao Fernando Llorente, iako mu dogodine istječe ugovor klub ga nije htio prodati za manje od 36 milijuna eura. A najveću je ponudu poslao Juventus, oko 22 milijuna. Džeko je ipak ostao u Manchester Cityju, a Moutinho u Portu.

NAJEMOTIVNIJI TRANSFER

To je definitivno onaj Robina van Persieja iz Arsenala u Manchester United. Inače, navijači Arsenala baš ne vole kad im igrači odlaze u United, pa su ovaj put palili dresove svog donedavnog kapetana, a uz to dio njih nije propustio opet preispitati i kritizirati politiku vođenja kluba Arsenea Wengera, koji ne odustaje od svojeg ekonomskog uvjerenja da su današnji nogometaši preplaćeni i da to nije u skladu sa zakonima tržišta pa ih, ako svakoga tko želi otići zbog novca, pušta bilo kamo. Čak i u United.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 16:31