Getty
NISU GA MAZILI

KATALONCIMA JE KRIV I HRVAT Mediji uprli prst prema Rakitiću: 'Dobro da ga je Enrique izvadio'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 14. travanj 2016. 15:57

Nijedan nogometaš Barcelone nije se u srijedu navečer naigrao na Vicente Calderonu u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Atleticov trener Diego Simeone osmislio je majstorski plan kako ukrotiti zvijezde katalonskog sastava na čelu s Lionelom Messijem.

Argentinski genijalac nije zabio gol posljednje 452 minute, što mu je najdulji post od travnja 2010. godine, a Barcelona je izgubila tri od posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima. Katalonski velikan se do velikog derbija s Realom na Camp Nou 2. travnja činio praktički nedodirljivim, kako u španjolskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka ali uslijedio je šok.

U prvenstvu su, dakle, izgubili od Reala (2:1) i Real Sociedada (1:0), te ispustili veliku prednost na svega tri boda ispred Atletica a posljednji poraz od Atletico Madrida (2:0) uništio im je snove o obrani naslova u Ligi prvaka.

Katalonski dnevnik Sport kritički se dotaknuo Rakitićevog nastupa u utakmici protiv Atletica.

"Hrvat se skoro nije uključivao u igru jer je Atletico dobivao sve duele u sredini. To nije bila njegova najbolja utakmica...Nije poraz njegova krivica, ali definitivno nije igrao dobro i Enrique je napravio dobar potez kada ga je povukao iz igre", stoji između ostaloga u tekstu katalonskog Sporta.

Spomenuti dnevnik također je podcrtao Rakitićevu statistiku u 63 minute igre na Vicente Calderonu. Ista kaže kako hrvatski veznjak nije imao niti jedan udarac prema suparničkom golu, kao niti jedan ubačaj.









Linker
23. rujan 2024 20:36