Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
NAJTEŽI DANI

DA SE SMRZNEŠ Lionelu Messiju prijeti i do 22 mjeseca zatvora!

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 15. travanj 2016. 20:03

Katalonski gigant je uzdrman. Što se događa s Barcelonom? U samo tri tjedna “blaugrana” je kompromitirala cijelu sezonu. Od komforne situacije u prvenstvu (u jednom su trenutku imali devet bodova više od konkurencije) ušli su u napetu završnicu. Atletico je stigao na minus tri, a Real na minus četiri. Povrh toga, ispali su u četvrtfinalu Lige prvaka. I to opet od Atletica, kao 2014. godine.

Trio MSN koji je briljirao i oduševljavao svijet svojim golovima, asistencijama i atraktivnim potezima simultano je upao u crnu rupu. A s njim i cijela momčad. Eto, i Messi, Neymar i Suarez su samo ljudi. Argentinski čarobnjak bez gola je već 452 minute! Preko sedam i pol sati igre. Od 16. ožujka nije zabio gol. Pet godina nije bio u takvoj krizi.

Koji je razlog? Možda to što se njegovo ime spominje u kontekstu afere “Panama Papers”, oko izbjegavanja plaćanja poreza. Messi i njegova obitelj s gnušanjem su demantirali upletenost u aferu i najavili tužbe. Messiju, ako bude osuđen, prijeti i do 22 mjeseca zatvora!, piše Slobodna Dalmacija.

- Leo je jako smiren - uvjeravao je javnost njegov suigrač Javier Mascherano po otkriću afere. Ali, ljudski gledano cijela ova priča morala je ostaviti traga na aktualnom vlasniku Zlatne lopte koji navodno već mjesec dana igra pod ozljedom. No, Barcelona to demantira.

Nadalje, Messi, Neymar i Suarez koncem prošlog mjeseca su morali natrag u svoje domovine na utakmice kvalifikacija za SP. Naporni susreti i duga putovanja kao da su ih iscijedili. Djeluju posve potrošeno. I fizički i psihički.



Lionel Messi - The perfect game by MrBlackHoleMoon

Uz to, Brazilac još nije potpisao novi ugovor premda sve najave kažu kako je dogovor s klubom postignut. A kad Messi i Neymar nisu pravi, ne može biti ni Suarez.

Cijeli članak možete pročitati u tiskanom izdanu Slobodne Dalmacije.

Linker
21. rujan 2024 06:53