ČEKA NAS PAKAO

Izbornik Walesa Coleman prijeti: 'Moramo pobijediti Škotsku i Hrvatsku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2013. 12:45

Izbornik velške nogometne reprezentacije Chris Coleman još uvijek nije izgubio nadu da se njegova momčad može plasirati na Svjetsko prvenstvo 2014. godine…

Wales je u četiri utakmice u kvalifikacijskoj skupini A osvojio samo tri boda. Predstojeći će dvoboji, protiv Škotske u petak i Hrvatske četiri dana kasnije, stoga biti ključni za Colemanovu momčad, a možda i za njegov posao. Ugovor mu traje do kraja SP-a u Brazilu, ali ako postane jasno da nema nikakve šanse za plasman na to natjecanje, moguće je da će suradnja biti i ranije prekinuta.

- Idemo za početak po dvije pobjede u predstojeće dvije utakmice. Ne govorim to olako niti s manjkom poštovanja prema suparnicima, ali ako želimo napraviti nešto u ovoj skupini, moramo uzeti šest bodova protiv Škotske i Hrvatske. I sposobni smo to napraviti. Čekaju nas dvije teške utakmice, ali to je nogomet. Moramo tražiti dvije pobjede ako namjeravamo ugroziti Belgiju ili Hrvatsku na vrhu - rekao je Coleman nakon okupljanja velške vrste.

Veznjak Liverpoola Joe Allen i napadač Leedsa Steve Morison otkazali su predstojeće utakmice zbog ozljeda, pa je Coleman naknadno pozvao Jermainea Eastera (Millwall) i Lewina Nyatangu (Bristol). Velšane je zabrinuo i njihov najbolji igrač Gareth Bale koji je u nedjeljnom dvoboju svoga Tottenhama protiv Fulhama zadobio ozljedu gležnja, no kako sada stvari stoje, trebao bi biti spreman za nastupe protiv Škotske i Hrvatske.

Linker
22. rujan 2024 23:33