STRAH OD VELŠANINA

Modrić i Kranjčar o Baleu: 'On je uz Ronalda i Messija najbolji na svijetu, no ukrotit ćemo ga'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. ožujak 2013. 10:42

Nakon pobjede nad Srbijom slijedi novi izazov. Bez tri boda iz Swanseaja i ova tri iz Maksimira izgubit će dio značaja, a na putu do nove pobjede Hrvatske najveća će prepreka biti Gareth Bale. Najveća je velška snaga i prijetnja Stipi Pletikosi. Koji je u Tottenhamu dijelio svlačionicu s njim, trenirao svaki dan, glavnu domaću zvijezdu poznaje - u karijes.

- Da, jako ga dobro poznajem, trenirali smo zajedno i branio sam te njegove odlične udarce. Stvarno sjajno puca, međutim, udarac mu je isto tako i automatiziran pa sam ja za njega spreman. I za prvu utakmicu u Osijeku spremao sam se za Balea, tada smo ga zaustavili, vjerujem da ćemo i sada uspjeti - kazao je Pletikosa, komentiravši kroz smiješak zaključak da se Bale od tada još popravio.

- Je, ubrzao je malo, ha-ha!

Luka Modrić s njim se, kaže, čak i telefonski čuje.

- Čuli smo se neki dan, popričali malo. A što da kažem o Garethu, osim što se nadam da u utorak neće biti tako dobar kao što je u zadnje vrijeme u klubu. Možemo mi njega zaustaviti, moramo, jer ta su nam tri boda vrlo važna. Ova tri protiv Srbije u konačnici bi mnogo manje značila, ako ne slavimo u Walesu. Zato, bez obzira na Balea, mi ćemo pronaći put do pobjede - najavio je Modrić, dok je Niko Kranjčar, još jedan Baleov bivši suigrač, u pohvalama otišao korak dalje.

- On je trenutačno uz Messija i Ronalda vjerojatno igrač u najboljoj formi na svijetu. Pa, naravno da znam sve o njemu, zna cijeli svijet sve o njemu. Ali, koliko god znaš o njemu, on opet pokaže kvalitetu i iskoči nekim potezom.

Mateo Kovačić nedavno se susreo s njim u utakmici Tottenhama i Intera.

Potvrdio je i Mateo da je Bale trenutačno u odličnoj formi.

- Vrhunski je, moramo ga posebno pripaziti, naravno. Međutim, Wales nije samo Bale, trebat ćemo 100 posto pažnje priuštiti i ostalima, ne samo njemu. Moram biti pravi, treba nam ta pobjeda - rekao je najmlađi u ovoj gardi reprezentativaca Mateo Kovačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 05:26