POSTAO BIVŠI

Izbornik Ekvadora Felix Sanchez dobio otkaz: ‘Zahvaljujemo mu se na radu i profesionalizmu‘

Ekvador nikada nije bio južnoamerički prvak, a najbolji plasman ostvario je 1959. i 1993. osvojivši četvrto mjesto
Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2024. 12:23

Izbornik ekvadorske nogometne reprezentacije Španjolac Felix Sanchez (48) dobio je otkaz nakon poraza od Argentine u četvrtfinalnu Copa Americe, objavio je tamošnji nogometni savez (FEF).

Ekvador je izgubio od aktualnog svjetskog i južnoameričkog prvaka sa 2-4 nakon izvođenja jedanaesteraca, nakon što je utakmica završila 1-1.

Španjolac, koji je doveo Katar do naslova azijskog prvaka 2019., potpisao je četverogodišnji ugovor u ožujku prošle godine.

"Zahvaljujemo Felixu i njegovom trenerskom osoblju na njihovom radu i profesionalizmu i želimo mu uspjeh u budućim nastojanjima," poručili su iz FEF-a.

Španjolac je nakon poraza od "Gauča" kazao kako se raduje rujanskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u kojima je Ekvador trenutačno peti na ljestvici.

"Uspjeli smo napredovati od grupne faze do nokauta. Čestitao sam igračima čak i ako nismo slavili. Mislim da su oni zaslužni, to je moje mišljenje, ali mislim da ćemo u sljedećem izdanju ovog turnira doći s iskusnijom momčadi. Radi se o vrlo mladim igračima. Možda su rezultati bili nepravedni, ali znam da moramo vjerovati u ovu grupu igrača," kazao je Španjolac koji je svega nekoliko sati kasnije dobio otkaz.

Ekvador nikada nije bio južnoamerički prvak, a najbolji plasman ostvario je 1959. i 1993. osvojivši četvrto mjesto.

Linker
05. srpanj 2024 12:24