JUAN MABROMATA Afp
COPA AMERICA

VIDEO Messi promašio panenku, Argentina se provukla nakon velike drame

Još jednom se u apsolutnog heroja nacije prometnuo popularni ‘Dibu‘
Piše: SNObjavljeno: 05. srpanj 2024. 07:48

Dok europski nogometni fanovi budno iščekuju četvrtfinalne oglede Europskog prvenstva u Njemačkoj, na drugom kraju svijeta, pomalo u sjeni, započela je nokaut faza ovogodišnje Copa Americe.

Mjesto među najbolje četiri reprezentacije osigurala je Argentina nakon velike drame protiv Ekvadora. Aktualni prvaci poveli su u 35. minuti preko Lisandra Martineza, priliku za izjednačenje u 62. je minuti propustio Enner Valencia, promašivši kazneni udarac, da bi, kada se već činilo da će Argentinci upisati još jednu minimalnu, ali rutinsku pobjedu, Kevin Rodriguez u 92. minuti pogodio za poravnanje rezultata.

S obzirom da su Južnoamerikanci za razliku od Europljana već napravili ‘korak u budućnost‘, utakmica je umjesto u produžetke odmah išla u raspucavanje s bijele točke. Tamo je slijedila prava drama, a već kod prvog jedanaesterca Lionel Messi je pokušao ‘panenkom‘ prevariti golmana, ali pogodio je tek gredu.

GOLOVE S UTAKMICE I JEDANAESTERCE POGLEDAJTE OVDJE

MESSIJEV PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

Uslijedila su dva uzastopna promašaja Ekvadoraca, udarce Angela Mene i Alana Minde obranio je fantastični Emiliano Martinez. Do kraja su svi bili precizni tako da je veliko slavlje Argentinaca moglo početi. Još jednom se u apsolutnog heroja nacije prometnuo popularni ‘Dibu‘. O Martinezovoj briljantnosti kada brani nacionalne boje dovoljno govori činjenica da se u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri suočio s 24 jedanaesterca i primio samo polovicu njih! A da pak ispoštuje karizmatičnu normu koja ga krasi, nakon drugog obranjenog kaznenog udarca ‘odradio‘ je sebi prikladan ples koji možete vidjeti OVDJE.

Argentina će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Venezuela - Kanada. Druga dva polufinalna para čine Urugvaj i Brazil te Kolumbija i Panama.

Linker
05. srpanj 2024 07:52