Real Madrid's defender Raul Albiol (L) vies with Sevilla's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) during the Spanish King's Cup (Copa del Rey) semifinal second-leg football match Real Madrid CF vs Sevilla FC on February 2, 2011 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET
 DOMINIQUE FAGET
KUP KRALJA

Ivan Rakitić debitirao na Bernabeuu, u finalu spektakl - Real protiv Barcelone!

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 03. veljača 2011. 01:13

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić debitirao je u dresu svog novog kluba Seville u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Real je slavio s 2-0 i tako potvrdio 1-0 pobjedu otprije tjedan dana sa Sanchez Pizjuana, te izborio finale protiv Barcelone.

Rakitiću je trener Gregorio Manzano ukazao povjerenje od prve minute, a hrvatski veznjak koji je nedavno stigao u andaluzijski klub iz Schalkea odužio mu se požrtvovnom igrom sve do 70. minute kada ga je zamijenio Luis Fabiano.

Real je slavio golovima u samoj završnici susreta. Tako je Mesut Özil u 82. minuti zaobišao vratara Herreru Javija Varasa i poslao loptu u mrežu, dok je u trećoj minuti sudačke nadoknade togoanski napadač Emmanuel Adebayor zabio svoj prvijenac u dresu "kraljevskog kluba". Zabio je napadač Manchester Cityja na posudbi u Realu s ruba peterca i to samo devet minuta nakon što ga je trener Jose Mourinho uveo u igru.

Na kraju kažimo da je Real od 85. minute igrao s igračem više nakon što je drugi žuti karton u rasponu od samo 19 minuta zaradio Ortega Sergio Sanchez.

Nogometaši Barcelone savladali su u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja Almeriju 3-0 na gostujućem travnjaku.

Barcelona je u prvom susretu igranom prije tjedan dana slavila s 5-0 na Camp Nou, pa pitanje plasmana u finale uopće nije bilo upitno. Stoga je trener katalonskog sastava Pep Guardiola pružio priliku igračima koji inače dobivaju manje prilike, a zvijezde poput Lionela Messija, Xavija ili Davida Ville uopće nije uvodio u igru.

To uostalom nije bilo niti potrebno, Barcelona je dominirala i s rezervnim sastavom, a u strijelce su se upisali Adriano, Alcantara do Nascimento Thiago i Ibrahim Afellay, jedino ovozimsko pojačanje kluba. Nizozemcu je to bio prvi pogodak u Barçinu dresu u četvrtom nastupu.

Finale između Barcelone i Reala na rasporedu je 20. travnja.

Kup kralja, polufinale, uzvratne utakmice:

Almeria – Barcelona 0-3, prva utakmica 0-5 (Adriano 35, Thiago 56, Afellay 66)

Real Madrid - Sevilla 2-0, prva utakmica 1-0 (Özil 82, Adebayor 90+3)

Linker
25. rujan 2024 10:41