ARGENTINSKA LIGA

Independiente - Tigre: Vrlo napet susret u borbi za nastup u Copi Libertadores

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 12. prosinac 2011. 11:36

Kolo prije kraja Aperture Independiente ima učinak 6-6-6 uz gol razliku 16:16. Za klub koji je 14 puta bio prvak Argentine, sedam puta osvajao Copu Libertadores i jednom Copu Sudamericanu reklo bi se sezona za zaborav. No, u posljednjim kolima dobili su Martina Beniteza.

Nakon što je Ramon Diaz vidio da je sezona izgubljena odlučio je u posljednjim kolima pružiti priliku mladom Benitezu, rođenom 1994. Diaz je pogodio i u Avellanedi nakon Agüera raste nova zvijezda. Najprije je protiv Newell'sa započeo utakmicu i svojim golom donio bod Independienteu, a potom je u derbiju protiv velikog rivala San Lorenza ušao s klupe i zabio jedini gol u utakmici.

U početku sezone Independiente je prolazi kroz turbulentno razdoblje obilježeno lošim rezultatima, navijačkim neredima i nezadovoljstvom trenerom. Najveća stvar koju je Diaz napravio po svom preuzimanju klupe jest povratak dobre atmosfere u svlačionici. Pod njegovim vodstvom Independiente se konsolidirao i već šest kola ne zna za poraz. U posljednjim utakmicama priprema ekipu za sljedeću Clausuru i već radi na sređivanju rostera. Ovog tjedna zahvalio se Ivanu Velezu, Marcu Perezu, Nicolasu Cabreri i Ginu Clari na koje više ne računa.

Za susret protiv Tigrea jedini igrač na kojeg ne može računati je vratar Fabian Assmann. Prvi čuvar mreže nedavno se ozlijedio i sada je samo pitanje hoće li biti spreman do početka sljedećeg prvenstva ili će njegov oporavak trajati više od dva mjeseca.

Do prije dva kola Tigre je bio jedina momčad u ligi koja je teoretski mogla ugroziti Bocin naslov. Uslijedili su porazi protiv San Lorenza i Velez Sarsfielda, što ih je u vrlo izjednačenoj ligi bacilo do sedmog mjesta u poretku. Ne samo da su kompromitirali dobru sezonu, nego su pod znak upitnika doveli i gotovo siguran nastup u Copi Libertadores. Za jedno mjesto u južnoameričkom natjecanju bore se Godoy, Independiente, Racing i Tigre pa se danas u Avellanedi može očekivati vrlo napet susret.

Za danas se Arruabarrena odlučio na neke promjene u sastavu, ponajviše izazvane umorom u njegovih igrača. U obrani će tako debitirati Cristian Lema umjesto Norberta Paparatta, a umjesto Blengija ulazi Lucas Orban. Iz vezne će linije ispasti Ramiro Leon, a zamijent će ga Gaston Diaz ili Andres Rodales. Usprkos važnosti susreta El Vasco se morao odlučiti na poštedu nekih ključnih igrača, jer u posljednje vrijeme su znatno pali u formi.

Linker
06. listopad 2024 16:25