Drago Sopta / CROPIX
PONOVNO U ZAGREBU

Ibraimi priznao što se već znalo: 'Makedonce nitko ne može napaliti kao Hrvati!'

'Kako da se primjerice 'napalim’ na Norvešku kao na vas? Nemoguće. Nije to to. Vas gledamo, cijenimo i pratimo, protiv vas želimo biti u najboljem izdanju'
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 05. rujan 2012. 18:37

Agim Ibraimi, član slovenskog prvaka Maribora, ponovo se vraća u Zagreb. Ibraimi će ovoga puta u dresu Makedonije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo tražiti iznenađenje protiv Vatrenih. Makedonija definitivno nije družina za podcjenjivanje, riječe je o reprezentaciji koja u posljednja tri nastupa (Litva, Angola i Portugal) nije primila niti jedan pogodak. Čak ni protiv Portugala. Kompletnog Portugala.

- Mi smo vam pravi kolektiv, u reprezentaciji nitko ne gleda svoj interes, svi smo podređeni našem cilju. On je uvijek isti, skupiti više bodova nego u prethodnim kvalifikacijama. Ali, i mi se nadamo povijesnom uspjehu, i mi vjerujemo kako možemo do Brazila. Živimo za pozitivan rezultat s Hrvatskom, bio bi nam to veliki podstrek za nastavak kvalifikacija. U Zagreb ne dolazimo na izlet - kazao nam je prije reprezentativnog treninga Agim Ibraimi, te nastavio:

Predstavite nam reprezentaciju koja je u stanju u veljači izgubiti u Luksemburgu (1:2), pa tri mjeseca kasnije remizirati kod Portugala...

- Većina nas je standardna po svojim klubovima, što je za izbornika sjajna stvar. Strašno smo borbena momčad, a velika snaga je naša zadnja linija koja imponira visinom. Ključna stvar u naše igre je granitna obrana. No, nas 'pale’ ovakve utakmice. Sjetite se, dvoboji Makedonije i Hrvatske uvijek su bili krajnje neizvjesni. Nas jednostavno nijedna reprezentacija ne može motivirati poput Hrvatske. Kako da se primjerice 'napalim’ na Norvešku kao na vas? Nemoguće. Nije to to. Vas gledamo, cijenimo i pratimo, protiv vas želimo biti u najboljem izdanju.

I Hrvatska je baš poput Makedonije promijenila izbornika. Na premijeri Igora Štimca to baš nije sjajno izgledalo...

- Gledao sam vašu utakmicu sa Švicarskom. I znate što? Nemojte se brinuti, slabije od toga vi ne možete igrati. Svi reprezentativci Hrvatske igraju u vrhunskim kluovima, i sigurno su strašno motivirani uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa. Hrvatska je već godinama u samom svjetskom vrhu gdje realno i pripada.

Linker
16. rujan 2024 12:27