MALCOLM MACKENZIE Dppi Via Afp
VALENCIA U FINALU KUPA

I dalje traje mrtva trka - pobjede Celtica i Rangersa, Juranović igrao, Barišić na klupi

Celtic je ovom pobjedom stigao na 70 bodova te je zadržao tri boda više od drugog Rangersa
Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2022. 22:57

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović odigrao je čitav susret za Celtic u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Saint Mirrena u susretu 29. kola škotskog prvenstva kojom je Celtic zadržao prvo mjesto na ljestvici.

Strijelci za Celtic bili su Carter-Vickers (55') i McGregor (81').

Celtic je ovom pobjedom stigao na 70 bodova te je zadržao tri boda više od drugog Rangersa koji je kao gost svladao Saint Johnstone s 1:0 golom Kamare (3) iz otvaranja dvoboja. Borna Barišić ostao je na klupi Rangersa.


Kup kralja: Valencia kao prva izborila finale

Nogometaši Valencije prvi su finalisti ovosezonskog španjolskog Kupa kralja nakon ukupnih 2-1 u 180 minuta borbe protiv Athletic Bilbaa.

Prva utakmica u Bilbau završila je bez pobjednika (1-1), dok je ove srijede, u uzvratu, Valencia na svojoj Mestalli slavila s minimalnih 1-0. Pogodak vrijedan ulaska u finale postigao je Portugalac Goncalo Gudese u 43. minuti.

U nastavku ogleda je Athletic pritiskao suparnika, ali nije uspio izjednačiti. Isto tako, baskijska momčad time nije uspjela ponoviti rezultat od prošle dvije godine kada je igrala finale, ali i gubila od Real Sociedada i Barcelone.

Valencia je posljednji put igrala finale Kupa kralja 2019. godine i tada je svladala Barcelonu.

U četvrtak će uzvratnu polufinalnu utakmicu, u Sevilli, odigrati Betis i Rayo Vallecano. Betis ima prednost od 2-1 iz prvog dvoboja.

Real Sociedad slavio kod Mallorce

U zaostaloj utakmici 21. španjolske La Lige nogometaši Real Sociedada su pobijedili Mallorcu u gostima s 2-0.

Igrač utakmice bio je Mikel Merino koji je prvo u 35. minuti asistirao Davidu Silvi za prvi pogodak na susretu, dok je sam u 62. zabio za konačnih 2-0.

Mallorca je time upisala treći prvenstveni poraz u nizu i ostala je na opasnom 16. mjestu. Real Sociedad je pobijedio treći put u zadnje četiri ligaške utakmice. S ova tri boda je preskočio Villarreal i nalazi se na šestom mjestu s 44 boda.

Na ljestvici vodi madridski Real koji ima 60 bodova, odnosno, šest više od Seville. Slijede Betis s 46 te Barcelona i madridski Atletico s 45, s tim da katalonska momčad ima utakmicu manje.

Francuski kup: Nantes protiv Nice u finalu

Nogometaši Nantesa nakon 22 godine ponovno će zaigrati u finalu Francuskog kupa, oni su u polufinalu u srijedu na svom terenu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Monaco. Nakon 90 minuta bilo je 2-2, da bi u raspucavanju Nantes bio uspješniji sa 4-2.

Gosti iz Monaca poveli su golom Marišpana (12'), no nespretnom reakcijom Sidibe (21'-ag) je autogolom poravnao na 1-1. U drugom poluvremenu Motoussamy (74') je doveo Nantes u prednost, no gotovo odmah nakon što se krenulo s centra Boadu (76') je zabio za 2-2.

Kako se rezultat više nije mijenjao do isteka 90. minute o pobjedniku su odlučivali 11-erci prilikom izvođenja kojih dva igrača Monaca nisu bila uspješna dok su sva četiri igrača Nantesa bili sigurni.

Nantes će tako igrati u finalu 8. svibnja na Stade de Franceu protiv Nice koja je u utorak sa 2-0 svladala četvrtoligaša Versailles.

I Nantes i Nice su po tri puta dosada osvajali Kup, Nantes posljednji put 2000. kada je i posljednji put igrao u finalu, a Nice 1997., što je i tom klubu bio posljednji nastup u finalu do ovog.

Linker
26. lipanj 2024 06:51